Atelierul cu alint - Un showroom de poveste

De Sarbatori, in Atelierul cu alint si-au expus creatiile Sandra Galan (couture romanesc), Cristian Crestincov (sculptor), Aurel Gheorghiu Cogealac (pictor), Raluca Jurcovan (regizor de film si televiziune, fotograf si pictor de icoane), Andra Margina (pictor) si Alina Predoiu (designer Bijuterii cu Alint).  Creatori de frumos, reuniti prin emotie, sensibilitate si pasiune.

"Atelierul cu alint este locul in care emotiile vibreaza prin creatiile noastre, in care crampeie din sufletul nostru se materializeaza in arta decorativa, vesminte frumoase si bijuterii delicate. Este locul cu usi deschise in care vin prietenii. Rezultatul este o oaza de frumos, de liniste, de sensibilitate si de pace sufleteasca in mijlocul unui oras care pulseaza.  Atelierul s-a plamadit natural, treptat, prin timpul petrecut impreuna discutand, glumind si lucrand la creatiile noastre. S-a consacrat in inimile prietenilor care ne calca pragul. Traieste prin bucuria pe care o simtim aici in timp ce lucram si expunem minunatii in fata cautatorilor de frumos si sensibilitate.

Este un spatiu al indraznelii, dar si al cuminteniei, al incercarii si experimentului, dar si al reusitei. Este un spatiu al cautarii si al implinirii. Este un spatiu al iubirii, al iubirii de frumos, de oameni, al iubirii de iubire. Atelierul nostru suntem de fapt … noi. Va asteptam cu drag oricand la un ceai cald si o degustare de frumos.” spune Alina Predoiu.

Sunt Alina si povestea mea incepe cu o lume unicat, creata cu alint ca sa aduca alint, lucrata cu suflet pentru a merge la suflet ! Bijuteriile cu alint au prins viata in primavara anului 2011, firesc si fantastic deopotriva. Am inceput timid, dintr-o joaca, cu o schita, doua, trei desene, apoi o colectie de coliere. Treptat, am urmat mai multe cursuri in cadrul Scolii Assamblage, apoi am vizitat cateva editii ale unor targuri nationale si internationale de accesorii, pietre pretioase si semipretioase, bijuterii de autor; o etapa inedita si provocatoare in care au urmat argumente noi si puternice, suisuri si coborasuri, o perioada cu multe povesti pe care am incercat sa le cuprind in creatiile mele.

Stilul brandului Sandra Galan este definit de combinatii ingenioase de tesaturi si texturi opulente, volume supradimensionate si sculpturale, drapaje creative & deconstructii atipice.

Fascinata de mostenirea traditionala, Sandra Galan reintegreaza in moda contemporana tesaturile vintage romanesti. Aceste comori brodate manual cu fir de aur si argint la sfarsitul secolului XIX sunt evidentiate de siluete feminine compuse din volumetrii fluide si drapaje misterioase.Inspirandu-se din arta si din viata de zi cu zi, Sandra Galan combina intr-un mod unic portul popular autentic cu nenumarate influente culturale, rezultand haine complexe pentru femei carora nu le este frica sa iasa in evidenta.

Raluca Jurcovan, regizor de film, fotograf si pictor de icoane, prezenta si ea in Atelierul cu alint. "In fiecare icoana pe care o pictez exista intotdeauna o raza de soare si eu adaug o frantura din sufletul meu, aur si multa culoare. Sunt onorata sa duc mai departe mestesugul iconaritului, aceasta arta taraneasca naiva, lasata mostenire noua, tuturor, de catre talentatul taran roman de altadata.” - Raluca Jurcovan)
 
Cristian Crestincov , un artist complex, un sculptor prezent si el in Atelierul cu alint. Sculpturile incluse în expoziția de față prezintă, conform artistului, „drumul artiștilor – de la contemplarea frumuseții pure la observarea sacrului în natură și surprinderea în reprezentarea artistică a întregii vieți a unei ființei umane”.
Stilul său de lucru se află la limita dintre figurativ și abstract.

Aurel Gheorghiu Cogealac, pictorul personajelor fantastice din Atelierul cu alint. Picturile sale aduc în prim plan personaje fantastice de dimensiuni și cu metamorfoze extramundane, reminiscențe ale vechilor povești populare românești. Opera sa a fost expusă în diverse galerii din România, Franța și Ungaria, iar lucrările sale sunt acum parte din multe colecții private din România, Elveția, Franța, Marea Britanie, Germania, Belgia, Suedia, Norvegia sau SUA.

Andra Margina este o tanara artista care ne introduce prin picturile ei intr-o lume de basm. Poate trista pentru unii sau nostalgica pentru altii, cu siguranta plina de emotii, trairi, nelinisti si curiozitati cu o carecteristica comuna – ochii, ca si o oglinda a sufletului.

Fetele pe care le pictez sunt personaje din basmele pe care mi le citeau bunicii in copilarie... Mă întreabă lumea de ce personajele mele sunt triste. Ele nu sunt triste, ele sunt nostalgice, ele au trăiri, emoții , neliniști, curiozități iar toate acestea se reflectă unde în altă parte decât în ochii lor mari.

Le iubesc pe fiecare în parte și fiecare dintre ele are o poveste de spus”, mărturisește Andra.

Pasiunea pentru vintage face parte din showroom-ul Atelierul cu alint! Asadar, veti descoperi aici creatiile Dior, Valentino, Chanel, Burberry, Cavalli, Ralph Lauren, Cacharel , Max Mara sau Dolce & Gabbana, toate in  varianta vintage. Showroom-ul gazduieste un Targ de Craciun care va fi deschis pana in seara zilei de miercuri, intre orele 12.00- 20.00 ( strada Aurel Vlaicu, nr.12)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod