adidas renunță la plasele din plastic folosite în magazine

Această decizie duce la eliminarea a aproximativ 70 de milioane de plase din material plastic în fiecare an.
Pentru a sărbători Ziua Pământului și pentru a accentua angajamentul pe care l-a luat de a promova sustenabilitatea, adidas Group a anunțat astăzi că renunță la folosirea plaselor din material plastic în toate magazinele pe care le deține la nivel global. Înlocuirea acestora cu plase din hârtie reprezintă un act cu implementare imediată, urmând ca Rusia și Kazakhstan să se alăture acestei mișcări, începând cu Iunie 2016.

Pe parcursul anului precedent, adidas Group a colaborat îndeaproape cu partenerii săi și, astfel, majoritatea francizaților și-au dat acordul de a înlocui vechile plase până la sfârșitul lunii iulie a anului 2016.
Rezultatul acestei decizii constă în eliminarea a aproximativ 70 de milioane de plase din material plastic, din mai bine de 14.000 de magazine din întreaga lume – echivalentul a 3 milioane de pungi din plastic în Statele Unite și mai multe de 2 milioane de pungi din plastic în Germania.

Ideea eliminării plasei din plastic a venit încă de anul trecut, când compania și-a anunțat parteneriatul cu Parley for the  Oceans. Ca membru fondator, adidas susține Parley for the Oceans în eforturile depuse în scopurile educării și comunicării eficiente, dar și programul Ocean Plastic (A.I.R., Avoid, Intercept, Redesign), care intenționează să stopeze poluarea cu materiale plastice pe suprafața oceanelor.
În plus, adidas Group face pași concreți în ceea ce privește reducerea utilizării de material plastic în următoarele: eliminarea microbilelor din plastic folosite în produsele noastre pentru îngrijirea corpului – din 31 Decembrie 2015; eliminarea utilizării sticlelor de plastic în sediile din Herzogenaurach, Germania – Q3 2015.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod