ETAT LIBRE D’ORANGE

Etat Libre d’Orange vă urează bunvenit în lumea libertinajului olfactiv, acolo unde a fi politic incorect este chintesența unor parfumuri excepționale!

"Etat Libre d’Orange" se declară un stat independent al parfumurilor, definit de un nonconformism eliberat de tabuuri, ai cărui singuri suverani sunt libertinajul și erotismul olfactiv. Lansat în 2006 sub motto-ul “Le parfum est mort, vive le parfum!"("Parfumul este mort, trăiască parfumul!"), cu o inimă pulsând în cartierul Marais din Paris, brandul Etat Libre d'Orange este faimos pentru compozițiile ireverențioase, politic incorecte, cu nume și imagini controversate, precum Putain des Palaces, Remarkable people, Hermann a Mes Cotes Me Paraissait une Umbre, Divin'Enfant, La Fin du Monde. Printre parfumurile cele mai neobișnuite ale brandului, inspirate din tradiţia tipic franceză de a fi altfel, se numără Secretions Magnifiques sau Charogne. Etat Libre d'Orange se reîntoarce la definiția originală a parfumului, la expresia sa instinctuală și încărcătura sa erotică, recreând imaginea trupului uman si redându-i pulsațiile.

O enclavă contemporană în lumea riguroasă a creației de parfumuri, "Etat libre d’Orange" se vrea un teritoriu eliberat de cenzură, subversiv, ludic, ce redă mai degrabă fantasmele creatorilor săi și mai puțin concepte de marketing. Anumite parfumuri sunt create cu concursul unor vedete precum actrițele Tilda Swinton sau Rossy de Palma, sau artistul de cabaret Justin Vivian Bond (The Afternoon of  a Faun).

Tot pe rafturile Etat Libre d’Orange puteți mirosi punk-ul Sex Pistols.

Disponibile în Obsentum:

Putain Des Palaces - lăcrămioare, trandafir, mandarină, mosc, piele, ambră, violetă, ghimbir. La vârf, o notă pudrată caracteristică unei femei sofisticate, ce stăpânește la perfecție arta seducției. Putain Des Palaces E este ritualul intim al femeii fatale supreme, și mărturia olfactivă a unei povești presărate cu inimi zdrobite. Conține absolu de trandafir, violet, mărgăritar, mandarină, ghimbir, pudră de orez, ambră, note lemnoase. Decadent, obsedant, amintind de Versailles-ul intrigilor la curte și confidențelor periculoase de alcov.
 
Remarkable People – bestseller-ul OBSENTUM, creat pentru cetățenii remaracabili ai Statului Independent Etat Libre d'Orange. Demizei, eroi, exploratori, nonconvenționali, imprevizibili. Cred în ceva diferit, în ceva mai bun. La vârf, note de grapefruit, șampanie si nucșoară; are ca note de mijloc iasomia, arborele de curry si piperul negru. La bază, note de labdanum, lemn de santal și Lorenox. Un parfum oriental condimentat unisex.

La fin du monde – cum miroase sfârșitul lumii? Am auzit cu toții de Armageddon și calendarul Mayaș, am văzut “Dr. Strangelove” și “Melancholia”. Note de pop-corn, semințe de morcov, seminţe de chimen, susan, piper negru de Madagascar, frezii, vetiver din Haiti, lemn de santal, ambretta (nalba de mosc), stânjenel, styrax și praf de pușcă.
Un parfum creat împreună cu Jacques Damase, consilierul artistic al lui Georges Pompidou, care creionează un sfârșit oarecum cinematografic al lumii așa cum o cunoaștem.

Divin’Enfant – flori de portocală, bezele, cafea, trandafir, tutun, piele, ambră, musc. Irezistibil ca un copil, care ascunde sub înfățișarea de înger falsa inocență a unui demon.
 
ETIENNE DE SWARDT

"E nevoie de un om periculos pentru a face un parfum periculos."

Oportunist din 1970, Etienne de Swardt este un supraviețuitor al consumerismului, un martor al (și participant la) decăderea și atrofierea industriei frumuseții. Etat Libre d'Orange este încercarea sa de reabilitare. Născut și crescut în Africa de Sud, apoi în Noua Caledonie, este absolvent al prestigioasei școli de afaceri ESSEC Business School. A cucerit Parisul cu parfumurile sale din poziția de colaborator al Moët Hennessy Louis Vuitton SE (LMVH), unde a fost, rând pe rând, executiv pentru divizia de parfumuri masculine a Casei Givenchy, și apoi trend consultant. Ajuns la maturitatea creației, nonconformistul Etienne și-a căutat afirmarea pe cont propriu.

S-a asociat cu Olivier Echaudemaison, director artistic la Guerlain, și-a asumat ideile pe care n-a putut să le implementeze la LMVH și a riscat un pariu mai mare. Primele esențe lansate de Etat Libre d’Orange au fost parfumuri de lux pentru animalele de companie.

Cei doi au strâns 12 milioane de euro și au lansat “Oh My Dog!” în 50 de țări și 1000 de magazine. Astăzi, compania are 34 de parfumuri vândute în 450 de magazine selecte din întreaga lume și 5 stele de la New York Times în clasamentul global al parfumurilor de nișă.

“Am învățat foarte mult în anii petrecuți la LVMH. O lecție importantă este că trebuie să rămâi fidel DNA-ului mărcii tale. DNA-ul Etat Libre D'Orange (numele de Statul Independent al Portocalei este inspirat de moștenirea mea africană) vine din trecutul meu. Nu mă las condus condus de focus-grupuri. În calitate de Director Creativ, îmi asum autenticitatea. Parfumurile Etat Libre d'Orange sunt șocante și senzuale, chiar dacă nu plac tuturor. Sécrétions Magnifiques a fost primul din linia ELDO, poate cel mai memorabil, evocând emoții puternice și acum”.

Acest parfum, neobișnuit, este inspirat de secrețiile umane … sânge, spermă, salivă, sudoare.“Notele de sânge și spermă într-un parfum pot deranja pe unii, dar parfumul a povestit povestea pe care am vrut să o spun, o poveste animală și oedipală despre sexul olfactiv și gustativ. Brieful pentru Secretions Magnifique a fost ca acest parfum să miroasă precum corpul uman în momentul de dinaintea orgasmului – literal și metaforic”.

“Am gândit Etat Libre D Orange ca o parfumerie capricioasă ce folosește ironia pentru a-și perfecționa numele de mirosuri.
O parfumerie spirited care scutură prejudecățile și provoacă ambiguități. O parfumerie care se joacă cu idei și reinventează plăcerile care se găsesc în sensul mirosului, prin esențe delicate.

Aceste arome sunt compuse din materie primă și vie care se conectează cu pielea, astfel încât parfumul  să poată aparține doar persoanei care îl poartă. Esențe care sunt modelate fără constrângere sau compromis. Esențe destinate să deranjeze, să atingă, să încerce, să tremure. Și seduce, seduce, seduce. Esențe create pentru a extinde limitele parfumului, pentru a depăși interdicțiile, pentru a încălca regulile. Pentru a se revolta.”


OBSENTUM

Născută din pasiunea pentru lux și eleganță, autentică, excentrică, elitistă, OBSENTUM, prima parfumerie de nișă din cadrul unui aeroport din România este un univers ultrasenzorial unde iubitorii de esențe rare sunt invitați să se sustragă cotidianului prin intermediul unor note olfactive excepționale. Deschisă în 2016, OBSENTUM găzduiește astăzi branduri legendare precum XERJOFF, AMOUAGE, TOM FORD, SOSPIRO, TIZIANA TERENZI, MONTALE, CASAMORATI, ESCENTRIC MOLECULES, JUL ET MAD, PARFUMS DE MARLY, V CANTO, LAURENT MAZZONE, MICALLEF, ATELIER DES ORS, INITIO, THE DIFFERENT COMPANY, ANNICK GOUTAL.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod