Cum îngrijești tenul hipersensibil și rozaceea?

Pete roșii, senzații de mâncărime, înțepături sau înroșire? Acestea sunt o parte dintre simptomele tenului hipersensibil. De cele mai multe ori, sensibilitatea este una genetică. Vestea bună este că o poți ameliora și tine sub control. O altă cauză a sensibilității? Rozaceea.

Adesea confundată cu acneea (și tratata astfel), rozaceea poate cauza mici pustule rosii, piele uscată și linii fine. Aparitia ei poate fi genetică, legată de sistemul imunitar sau de reacția pielii la microbii prezenți la suprafața tegumentului. Căldura excesivă sau frigul, expunerea prelungită la soare sau la vânt pot contribui de asemenea la iritarea tenul sensibil. Consumul de alcool, alimentele picante sau stresul sunt alți factori declanșatori.

Dacă te confrunți cu rozacee sau ai un ten hipersenbil un regim de îngrijire neadecvat îți poate înrăutăți situația.

Cum? Semnele rozaceei se pot agrava, pot apărea eczeme și dermitate. Ce poți face? O îngrijire corespunzătoare poate duce la reducerea sensibilității tenului, mai ales dacă pielea a fost sensibilizată de un factor exterior. Dar, dacă pielea este sensibilă din naștere, trebuie să îi acorzi atenție  permanent pentru ameliorare.

Respectă aceste reguli când alegi produsele de îngrijire pentru tenul hipersensibil care prezintă rozacee!

1. Curățarea tenului

Sensibilitatea pielii este o caracteristică care poate fi asociată atât cu pielea normală uscată, cât și cu cea grasă. Indiferent de tipul de ten, dermatologii recomandă evitarea produselor care conțin parfum sau sunt prea abrazive. Persoanele cu pielea reactivă trebuie să fie foarte atente la produsele dure, în special la ingredientele foarte acide  și cu particule abrazive.

Ca regulă generală, aceste produse trebuie să conțină cât mai puține ingrediente. Evită formulele antibacteriene sau cele pe bază de alcool!

2. Tonifierea tenului

Loțiunea tonică trebuie să calmeze pielea și să nu determine înroșire sau alte reacții alergice. Apelează la ingrediente naturale, cu propietăți calmante și evită formulele pe bază de alcool. Recomandarea noastră? Algo Mist Hydrating Seaweed Facial Spray de la Repêchage. Acest spray conține extract de alge, gingko biloba, vitamina C și antioxidanți cu rol de împrospatare, hidratare și tonifiere.

3. Hidratarea tenului hipersensibil

Regula principală pentru tenul sensibil și cel afectat de rozacee? Citește cu atenție lista ingredientelor pentru a evita posibili iritanți și alergeni.

Optează pentru produse de îngrijire destinate persoanelor cu tenul hipersensibil și rozacee. Gama Hydra 4 Red-Out de la Repêchage combină proprietățile antioxidante și hidratante ale algelor marine cu cele ale unui ingredient anti-inflamator - Micro Silver.
Această combinație ingenioasă ajută la calmarea pielii inflamate și iritate, distrugând bacteria responsabilă de hipersensibilitate în cazul tenului cu rozacee. Un alt ingredient natural de top care ameliorează rozaceea? Rutinul, un bioflavonoid extras din citrice. Acesta neutralizează radicalii liberi, îmbunătățește circulația sângelui și inhibă declanșarea dermatitei atopice sau a celei de contact.
De asemenea, extractele de mirabilis jalapa, turmeric organic, salvie, rozmarin și lămâie vin să completeze cu efectele lor antiinflamatorii, antimicrobiene, antifungice și de calmare.

Gama Hydra 4 Red-Out® Facial de la Repêchage ajută la ameliorarea roseții în cazul în care te confrunți cu rozacee.

Preț Algo Mist Hydrating Seaweed Facial Spray: 121 RON; Preț Hydra 4 Red-Out Cleanser: 189 RON; Preț Hydra 4 Red-Out Serum: 326 RON.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod