Cristi Pascu te învață 5 metode pentru a avea bucle superbe

Cristi Pascu, unul dintre cei mai experimentați hairsyliști din România, ne dezvăluie cinci metode prin care putem avea bucle superbe și rezistente, în funcție de textura firului de păr.

Produse de calitate

“Prima regulă pentru a avea bucle frumoase, care să reziste, este să folosim produsele adecvate și produsele care ne pot pune în valoare părul sau îl pot ajuta să stea, sub o formă sau alta, puțin mai ondulat. Deci, ar trebui să avem un produs de foarte bună calitate”, recomandă hairstylistul. 

Ustensile profesionale

“Dacă vorbim de produse profesionale, putem să vorbim și de ustensile profesionale. Este mult mai bine dacă apelăm, la o placă sau ondulator profesional, pentru că atunci temperatura este un pic mai ridicată. Asta înseamnă că trebuie să și mânuim cu atenție și ceva mai multă rapiditate aceste aparate. Dar așa, avem garantia că părul se va ondula mult mai bine și va rezista mult mai mult. 
Degeaba avem un ondulator de uz casnic care ajunge la o temperatură de maximum 100 de grade, dar nu reușește să modifice forma părului și putem să îl ținem și jumătate de oră pe buclă, căci el nu va avea un efect spectaculos.
Pe când, dacă luăm un ondulator profesional care poate ajunge până la 250 de grade, bucla, cu siguranță se va ondula în 30 de secunde. Dacă stăm mai mult, până la două minute, atunci riscăm să ne ardem părul. Exemple sunt acele fetițe de pe net care și-au pus ondulatorul la perciuni sau breton și când au dat în jos șuvița, era deja ruptă de la rădăcină”, explică Cristi Pascu. 

Metode de ondulare

“O metodă intens folosită pentru ondularea părului, cu efect de lungă durată și spectaculos, este prinderea șuvițelor în clipsuri, pe cap. Dacă ne aranjăm părul fie cu ondulatorul, fie cu peria și pur și simplu ne facem câteva mici moațe sau șuvite prinse pe deget, iar apoi le prindem ori  cu agrafă, ori cu clipsul, cu cât rămân mai mult prinse așa, automat se mărește timpul de rezistență al buclelor.
Este cât se poate de simplu că dacă stai cu ele 10 minute și ai un păr foarte fin părul tău va rămâne așa o oră, maxim, două ore. Dacă sâmbătă seara mergi la o petrecere și îți pui acele clipsuri sâmbătă dimineața și stai câteva ore, probabilitatea ca părul tău să reziste până duminică dimineață este foarte mare, chiar dacă ai un păr foarte fin.”, arată specialistul.  

Modele de bucle, în funcție de tipul de păr

“Dacă vrem să avem bucle perfecte, trebuie să ținem cont de felul în care ne dorim să arate părul. Dacă punem niște bigudiuri foarte mici și ondulăm un păr des și lung, atunci riscăm să mergem pe varianta afro. Și poate nu întotdeauna ne dorim acest lucru. Dacă e lung, des și vrei să ți-l faci puțin wavy nu e cazul să-ți pui bigudiuri sau clipsuri. Folosește un ondulator sau placă pentru a avea acele beach waves și pentru a fi cât se poate de fashion și trendy.
Dacă părul tău e foarte fin și rar, atunci e mult mai bine să folosești produse mai puternice și să stai cât mai mult cu clipsuri sau bigudiuri mici, pentru a da rezistență în timp. Dacă vei folosi la păr fin ondulator, efectul va fi de scurtă durată, indiferent de produsele pe care le vei folosi”, spune hairstylistul. 

Tips pentru situații extreme

“Metoda extremă de a te coafa și de a-ți rezista buclele, este ca, în loc de spumă, pe părul ud să aplici fixativ și abia după să începi să îl coafezi. Varianta asta este valabilă mai mult pentru persoanele cu păr fin și rar. O să vedeți că în primă fază, atunci când îl coafați, părul va fi sârmos și se va lucra foarte greu, pentru ca fixativul se întărește. Însă efectul vor fi bucle rezistente, pe termen lung, mai ales dacă umiditatea este ridicată, suntem la mare sau a plouat. 

Așa cum spuneam, aceasta este o metodă extremă, pe care nu o recomand decât în situații de excepție, nu pentru un coafat de zi cu zi sau săptămânal.
Riscăm, altfel, să tocim și să agresăm părul, iar apoi va fi foarte greu, chiar imposibil de reparat. În orice situație, cea mai sigură metodă este să apelăm la un hairstylist cu experiență pentru a obține efectul perfect și pentru a fi totul cât mai sigur”, concluzionează Cristi Pascu. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod