Body Contouring, rejuvenarea intimă și tratamentele în zona buricului sunt noile trenduri inedite în medicina estetică

Întors recent de la IMCAS Paris, unul dintre cele mai mari și renumite congrese de medicină și chirurgie estetică din lume, medicul estetician Iancu Morad ne prezintă principalele trenduri care vor domina acest do-meniu în următorii doi ani.

Creșterea cererii pentru tratamente minim invazive


“Este clar că trăim în era tratamentelor și intervențiilor minim-invazive: fillere, botox, peeling sau lasere. Cererea de astfel de tratamente crește vi-zibil de la un an la altul, pacienții fiind foarte mulțumiți de rezultate. Vorbim despre proceduri rapide, ce se pot face în timpul pauzei de prânz, sunt supranumite <lunch time treatments>. Nu sunt dureroase, au rezultate spectaculoase și au prețuri din ce în ce mai accesibile. Nu mai trăim vremurile în care există un stigmat social la adresa persoanelor care apelează la aceste intervenții estetice, drept dovadă se observă o creștere pe plan mondial a numărului de pacienți bărbați, care de regulă erau până acum cei mai retincenți”, spune medicul Iancu Morad.

 

Implanturi de sân mai mici, cu aspect natural


“Spre deosebire de acum zece ani, pacienții de azi caută clar un rezultat cât mai natural și armonios. Cei mai mulți își doresc acum o mică ajustare sau o mică modelare. Aceasta nu înseamnă că femeile nu vor mai apela la augmentarea mamară, din contră, o fac cu toată deschiderea și încrederea, dar doresc proteze mai mici și cu forme mai naturale pentru a obține un re-zultat cât mai natural, în armonie cu întreaga siluetă.  De asemenea, constatăm o creștere a cererii pentru tratamentele cu grăsime proprie. Dacă acum câțiva ani această procedură se aplica doar pentru a adăuga volum, astăzi vorbim mai mult despre un contur plăcut la nivel facial sau al difer-itelor zone ale corpului și nu despre volum în exces.”

Tratamentele nișate


“Una dintre cele mai interesante tendințe este cea a tratamentelor nișate, care se aplică pentru corectarea altor zone decât a celor tradiționale. Crește cererea pentru tratamente în zona buricului, în zona genunchilor dar și zona lobului urechii. Există cerere de intervenții pentru formarea gropițelor (procedură numită bisectomie), dar și de tratamente pentru zona dintre nas și buze- modelarea arcului lui cupidon și ridicarea buzei superioare prin metodă mini-chirugicală”, continuă Iancu Morad.

Body Contouring prin conturarea musculară

“Din ce în ce mai mulți bărbați apelează la intervențiile de modelare cor-porală, cum ar fi 6 pack, adică reliefarea celor 6 pătrățele de la nivelul zonei abdomenului. Pentru acuratețea rezultatului, liposucția clasică nu este suficientă și trebuie să folosim tehnologii noi pentru a se ajunge la finețea dorită. Acum în trend sunt aparatele ce folosesc tehnologii pe bază de radiofrecvență, cum este Body Tite sau aparate pe bază de ultrasunete”, spune medicul Iancu Morad.

Rejuvenarea intimă


“Un subiect de mare interes este reprezentat și de tratamentele pentru reju-venarea genitală, de la aparate laser pentru întărirea musculaturii vaginale (procedură cunoscută sub denumirea de “vaginal tightening”) până la tratamente cu produse injectabile, special concepute pentru modelarea organelor genitale”, declară specialistul.

Medicină regenerativă


“Un alt trend este să apelam la tratamente de regenerare și antiageing cu celule proprii, adică celule din sânge, celule de grăsime și celule stem. Drept urmare se înregistrează o creștere tot mai mare a cererii pentru tratamentele cu grăsime proprie și celule stem. Dacă până acum câțiva ani erau posibile doar în cadrul instituțiilor medicale dotate cu laboratoare speciale (unde costul tratamentelor ajungea la peste 10.000-15.000 de euro), acum sunt accesibile la aproapre la orice cabinet prin noul sistem “Lipo Cube”, un dispozitiv prin care se poate prelucra grăsimea pacientului imediat după recoltare”, concluzionează medicul Iancu Morad (Luxury Aesthetics - București/Constanța).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod