"Singuratatea in doi nu e pentru noi", de Jacques Salome

Inainte de a forma un cuplu, el si ea sunt doi. Dupa ce isi spun juramintele de iubire, el si ea sunt unul, ca in povesti. Toti barbatii si toate femeile ar vrea sa ramana asa.
Inainte de a forma un cuplu, el si ea sunt doi. Dupa ce isi spun juramintele de iubire, el si ea sunt unul, ca in povesti. Toti barbatii si toate femeile ar vrea sa ramana asa. Insa ce se intampla in momentul in care ne dam seama ca suntem totusi doi, doi carora le plac aceleasi lucruri, insa in moduri diferite? Jacques Salome este autorul unei aritmetici speciale a cuplului: 1+1=3.

Mitul fuziunii, al contopirii, functioneaza doar o perioada de timp, in rest cei doi parteneri isi pun in comun tot ceea ce au, bun sau nu, pentru a se alia si a construi o relatie.
Relatia este cel de al treilea element al cuplului, este ceea ce construim impreuna din diferentele noastre ca barbati si femei, iar calitatea relatiei este cea care dainuie si ne permite sa ajungem pana la NOI, fara a-l desfiinta pe EU. Ca orice demers de dezvoltare personala, si cel de fata prezinta oarecare risc, o afirma chiar autorul, mult mai mic, insa, decat cel al singuratatii in doi.

Iti poti achizitiona cartea "Singuratatea in doi nu e pentru noi", de Jacques Salome, aparuta la editura Curtea Veche, din librarii, la pretul de 17 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod