"Portocalele nu sunt singurele fructe", de Jeanette Winterson

Jeanette Winterson este o scriitoare de prima marime a literaturii britanice contemporane. Romanul "Portocalele nu sunt singurele fructe", debutul ei fulminant, a fost tradus in peste 30 de tari si ecranizat de BBC.

"Portocalele nu sunt singurele fructe" este povestea semi-autobiografica a lui Jeanette, orfana sensibila, inteligenta si rebela, adoptata de o familie de evanghelisti din nordul industrializat si mohorat al Marii Britanii. Copilaria ei devine un amestec suprarealist de predici, catehism, zornait de tamburina in orchestra bisericii si adaptare tarzie la rigorile sistemului educativ.


Insa pe masura ce Jeanette se apropie de adolescenta, cariera de misionar pentru care o pregateau parintii incepe sa-si piarda aura, tanara isi descopera o sexualitate deloc ortodoxa, iar linistea familiei se destrama. Jeanette va trebui sa aleaga intre adevarul Bibliei si adevarul din sufletul ei, iar hotararea curajoasa pe care o va lua este inceputul unui drum original si sinuos intre jaloanele unui destin atipic.

"Winterson a fost asemanata cu multi mari scriitori ai lumii, dar comparatia nu face decat sa ii umbreasca originalitatea vocii, amestecul de romantism si ironie, de eruditie si pasiune care o caracterizeaza." (The New York Times Book Review)

Iti poti achizitiona cartea "Portocalele nu sunt singurele fructe", de Jeanette Winterson, aparuta la editura Humanitas, din librarii, la pretul de 24 lei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod