"Fiica pierduta a fericirii", de Geling Yan

Geling Yan s-a nascut in Shangai si a servit de la 12 ani in Armata de Eliberare Populara din timpul Revolutiei Culturale, ca dansatoare intr-o trupa de divertisment. Dupa 10 ani, a iesit din armata cu un grad echivalent celui de locotenent colonel.

Primul ei roman a aparut in 1985 si pana acum a publicat mai mult de 20 de volume, cateva fiind deja adaptate pentru film.

A mai scris povestiri, nuvele eseuri si scenarii de film, a primit peste 30 de premii pentru carti si scenarii, cartile ei fiind traduse in engleza, olandeza, franceza, germana, japoneza, portugheza, ebraica etc.

"Fiica pierduta a fericirii" este romanul unei iubiri neobisnuite, pe scena tumultoasa a Goanei dupa aur si a isteriei anti-chineze de la sfarsitul anilor 1860. Fusang a fost rapita din China si vanduta ca prostituata in Orasul Chinezesc din San Francisco. Asta li s-a intamplat si altor cateva mii de prostituate chinezoiace.

 Ce o face pe ea speciala? Obsesia lui Chris, un baiat alb de 12 ani, care o admira, o spioneaza, o cauta, viseaza sa o salveze, iar mai tarziu o cere in casatorie. Prinsi in mijlocul energiilor adunate pe fondul urii crescande a albilor fata de chinezi, vietile lor sunt intr-o continua transformare...

Poti achizitiona cartea "Fiica pierduta a fericirii", aparuta la editura Minerva, din librarii, la pretul de 19.90 lei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod