Viorica Macovei, proiect special la Centenarul Marii Uniri!

Interpreta de muzică populară, Viorica Macovei marchează celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire cu un proiect special realizat împreună cu Orchestra Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale.
Artista ce reprezintă cu mândrie zona Bucovinei și-a arătat în repetate rânduri dragostea față de țară, iar acum acest proiect “Marea Unire nu se uită niciodată” o onorează. “Este onorant să interpretez alături de Orchestra Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării, acest omagiu creat special cu ocazia sărbătoririi centenarului Marii Uniri. Este un proiect de suflet dedicat tuturor celor care simt românește, care poartă simbolurile naționale în suflet oriunde s-ar afla în lume.
Trăim momente în care din păcate scara valorilor s-a inversat oarecum în societatea noastră, și cred că trebuie să menținem conștiința trează ancorată în valorile tradiționale românești care ne-au stat pavăză de a lungul timpului împotriva tuturor vicisitudinilor prin care a trecut acest neam. Soțul meu spune mereu că un bun român trebuie să cunoască două elemente tradiționale : imnul de stat și rugăciunea Tatăl Nostru. Poate nu întâmplator biserica și armata sunt menționate și în versurile imnului Deșteaptă-te române : “ Preoți cu crucea-n frunte, căci oastea e creștină” , iată că aceste două instituții au și astăzi cea mai mare încredere din partea românilor , și așa trebuie să rămână mereu.
Mulțumesc factorilor decizionali din conducerea MAPN care au demarat acest proiect pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă , maestrului Stelian Stoica cel care a scris versurile și notele acestei piese, și sper că va deveni un fel de imn pe care să-l intoneze toți românii nu doar în acest an aniversar, ci și cu fiecare prilej când sărbătorim un eveniment legat de armată și țară”, a mărturisit Viorica Macovei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod