Un show uluitor direct din Moscova

9 seturi de costume, muzica live in interpretare maiestrala instrumental si vocala (rasunand si piese celebre precum Ochi chyornye, Katyusha, Tiganskaia), o coregrafie care combina elementele de gimnastica, de acrobatie, balet cu dansul clasic si cel modern, totul intr-o poveste spusa precum o piesa de teatru. Doua ore in care fascinanta poveste a cazacilor va fi adusa pe scena de cei considerati cea mai buna companie de dans rusesc din lume: Russian Cossack State Dance Company din Moscova.
"UITATI de "Riverdance”. Acest grup este cel mai bun si fascinant!”  The Scotsman

"COREGRAFIA face ca audienta sa isi tina respiratia.” Le Soleil

Dupa turnee pe toate continentele si dupa ce au ridicat in picioare sali si stadioane in America, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, China, Coreea, Portugalia, Franta, Cehia, Norvegia, Elvetia, Scotia, etc., Ansamblul din Moscova aduce un spectacol ce poate fi numit Enciclopedia vietii cazace. In repertoriul lor sunt mai mult de 20 de dansuri, 50 de cantece si 10 compozitii instrumentale.

Acrobatii, sabii, tunuri si Katyusha

Renumiti pentru forta atletica de pe scena, Cazacii danseaza cu vigoare, cu stralucire si spontaneitate si o fac la fel de natural precum respira.

Fiecare scena este un compozit complex, bazat pe elementele istoriei cazacilor, pe folclor, pe costume, pe butaforie precum sabiile cazacilor (saska) sau tunuri, totul sub bagheta Artistului Emerit, directorul artistic si fondatorul Companiei de Dans, Leonid Milovanov.

Ansamblul iese pe scena sub ritmul marsului militar si ceea ce va atrage privirea este minunata colectie de mustati, ceva ce nu ati mai vazut vreodata. Iar daca veti crede ca neobositii cazacii nu fac altceva decat sa miste mainile si picioarele in aer gresiti. Ei spun o poveste, cea a calaretilor nomazi care au aparat granitele Imperiului Rus in schimbul libertatii si al privilegiilor. Barbatii si femeile prezenti pe scena, atat din trupa de dans, cat si cantaretii, dar si cei din orchestra fac un show care va parea de multe ori supra-omenesc.


Orchestra reda sunetul cazacilor, sunet care seamana cu cel modulat de blue grass American (poate step grass) - caracterizat prin a canta foarte rapid la balalaika si prin a canta la acordeon cu implicarea zgomotelor de barabane si un rand de instrumente de suflat. Invadeaza scena cu sulite, biciuri, saska (sabii specifice cazacilor) si chiar cu impuscaturi, iar dansul devine un uragan. Acesti barbati danseaza cu atata barbatie, incat astfel de explozie de testosteron nu veti intalni in baletul classic.

Timp de doua ore, intr-un spectacol gandit in doua parti, veti vedea costume din secole trecute, sarituri in spate, rotiri, cazaturile in gol, sarituri in pirueta la o viteza precum cea a unei tornade, melodii celebre, dansuri din culturi care au marcat viata cazacilor (turceasca, arabeasca) si multe elemente de show precum sabii, tunuri, pusti, etc.


Se porneste in Prima parte din anul 1812 si se ajunge pana in 1960 in Partea a doua. De la dansul traditional al cazacilor ( Noi, cazacii), la  “O, Rusia! Tu, Rusia!”, dans si cantec de pe vremea Atamanului (generalul cavaleriei), la melodia de dragoste “Ochi chyornye” pana la “Kalinka”, “Tiganocika” si “Serile din suburbia Moscovei” vor fi doua ore de act artistic complet.

Direct din Moscova, Russian Cossack State Dance Company aduce un spectacol uluitor in Romania, in Iasi (23 martie 2018, Opera Nationala), Constanta (25 martie 2018, Casa de Cultura a Sindicatelor) si Bucuresti (26 martie 2018, Sala Palatului).

Biletele se pot achizitiona Online: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro Myticket.ro si in reteaua magazinelor partenere, la casa de bilete a Salii Palatului, la casa de bilete ale Casei de cultura a sindicatelor din Constanta, la casa de bilete a Operei din Iasi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod