Tango Românesc la Oxford

Tangotangent - școala de tango argentinian din București, a răspuns afirmativ invitației Asociației Studențești de Tango a Universității din Oxford, Marea Britanie și va organiza în weekendul 18-19 noiembrie o serie de seminarii intensive de tango pentru studenții acesteia. Cursurile de tango argentinian vor fi susținute de cei mai experimentați profesori ai școlii: Amalia Iscu și Daniel Măndiță, asistați de Catinca Măndiță și Gilbert Iscu.

“Este al doilea seminar de tango argentinian cu profesori români organizat la invitația unei universități britanice de prestigiu, primul seminar de acest fel având loc în 2012 la Universitatea din Edinburgh.  Cursurile noastre sunt extrem de apreciate în România și în Europa - cred că am dezvoltat în timp o metodă și un stil de explicații care permit europenilor să înțeleagă și să se apropie de acest fenomen cultural sud-american” a declarat Daniel Măndiță, Directorul de Studii al școlii.

Gilbert Iscu, membru fondator al asociației eLIBERarte, a adaugat: ”Timp de zece ani am experimentat și am abordat în cele mai inventive moduri predarea tangoului în București și am format multe generații de dansatori.
Astăzi suntem în măsura să propunem tuturor adulților - fie ei români sau străini - care vor să descopere tango-ul argentinian mai multe perspective de învățare. Astfel, în doar 6 luni de la prima lecție de inițiere, ai toate șansele să devii, ca și noi toți, un împătimit iubitor al acestui dans… complex prin simplitatea pașilor săi.
”  

Tangotangent (www.tangotangent.ro), ce funcționează sub egida Asociației eLIBERarte, este cea mai activă școală de tango argentinian din România.  Iubitorii de tango o cunosc din cei peste 12 ani de activitate neîntreruptă, peste 150 de spectacole Un Tango Mas (Teatru Odeon, București), din turnee naționale și internaționale, din workshopuri și evenimente.
În luna decembrie îi puteți întâlni și admira pe 3 decembrie alături de Grupul SONG la Ateneul Român, pe 10 decembrie la Bazarul de Crăciun al International Woman Association sau pe 16 decembrie, la Balul Anual de Tango la Ambery Hall Lights.
 
Asociația Eliberarte (www.eliberarte.ro) este organizația creată pentru a promova și susține valorile reprezentate de tangoul argentinian și pentru popularizarea culturii de tango argentinian în România și Europa. Valorile organizației Eliberarte sunt extrase direct din cultura de tango; tangoul argentinian ca dans de societate este bazat pe (1) creativitate, (2) improvizație, (3) deschidere față de noi tendințe și (4) cultivarea tradițiilor din cultura de tango.

Tangoul argentinian este considerat cel mai expresiv dans de cuplu, pentru că prin natura sa improvizațională îți oferă posibilitatea să te exprimi așa cum ești, să-ți manifești creativitatea în dans, emoția și pasiunea.
În fiecare lună, asociația eLIBERarte organizează sesiuni de prezentare (cu acces gratuit) la care vă invităm și pe dvs. singuri sau însoțiti, chiar dacă nu ați mai dansat vreodată. Următoarea lecție de prezentare va avea loc luni, 20 noiembrie la 20.30 în Bd. Pache Protopopescu 43A.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod