Proiect K1, Paula Seling și Nicolae Furdui Iancu pun în scenă cel mai mare spectacol istoric

Din dorința de ascoate la lumină și a aduce în atenție tinerei generații cântece pe care bătrânii noștri le cântau cu mâna la inimă și cu voce tremurândă, câțiva artiști români de prestigiu, sprijiniți de Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior, și-au dat mâna pentru a realiza un spectacol unic.

Conceput ca o adevărată lecție de istorie, spectacolul, realizat pentru Centenarul Marii Uniri, aduce la rampă numere sonore ale scenei românești din muzică, folclor și teatru. Este un spectacol grandios care își propune să 'e un al(el de lecție de istorie, o lecție de istorie menită să ajungă mai ușor la generația tânără, dar să retrezească sentimentul patriotic,  emoția și mândria de a aparține acestei țări în orice român.

Paula Seling, Iuliana Tudor, Proiect K1, Nicolae și Tudor Furdui Iancu alături de grupul Crai Nou și Tuan, cărora li se adaugă violonistul Daniel Lazăr și actorii Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și Sorin Francu, își dau mâna pentru realizarea unui spectacol unic, un spectacol despre unitate, despre prietenie, despre România.

"Toți K1 pentru România" este un spectacol în care artiști readuc în atenția publicului cântece patriotice, care au marcat și emoționat generațiile trecute, cântece un pic uitate de generația nouă.

"În satul meu bătrânii cântau și vorbeau cu evlavie despre unire. Am înțeles din povestirile lor cât de mult au suferit ca supuși ai străinilor și cât de mult au dorit ca frații din Moldova și cei din Țara Românească să trăiască laolaltă și să se numească toți români. Cânt cu bucurie în acest proiect căci simt vibrația și energia dragostei de țară și de neam”, a declarat Paula
Seling.

Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR demarează începând cu 19 decembrie 2017 turneul național ”Toți K1 pentru România - Unirea, Visul unei Națiuni”.

Primele spectacole din turneul național ”Toți K1 pentru România - Unirea, Visul unei Națiuni“ vor avea loc în : orașul Alexandria, marți 19 decembrie 2017, ora 19:00 pe Platoul
Finanțelor Publice, în parteneriat cu ”Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Teleorman”, și orașul Târgoviște, sâmbătă 23 decembrie 2017, ora 19:00 in Piața Mihai Viteazul, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște.

M-am alăturat cu drag proiectului ” Toți K1 pentru România ” 'indcă sunt convins că 'orul patriotic al cântecelor noastre trebuie dus mai departe.

Eu le-am cântat așa cum le-am moștenit de la bunicii mei și le-am ținut vii în sufetele românilor", a declarat Nicolae Furdui Iancu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod