Fata cu Vioara, violonista româncă remarcată de X Factor Global, lansează proiectul Fata cu Vioara & Band

Cunoscută sub numele de “Fata cu Vioara”, Raluca Răducanu, solistă şi violonistă, lansează Fata cu Vioara & Band odată cu prima piesă reorchestrată a trupei.
Piesa “Într-o zi la poarta mea” a celebrei interprete de muzică populară Gabi Luncă este reorchestrată într-o manieră fresh și readaptată cu influențe ale muzicii moderne ce reprezintă o fuziune între folclor, rock, pop și phunk. Piesa poate fi ascultată aici. 

“Mi-am dorit de foarte mult timp acest proiect și sunt mândră că visul meu a devenit realitate. Împreună cu echipa ne-am propus să venim cu o abordare ieșită din tipare, care să reflecte un mix muzical perfect între tradiție și modern. Cred cu tărie în această formulă și sunt convinsă că prin muncă și dedicare, Fata cu Vioara & Band va ajunge în curând un brand cu rezonanță în industrie”, a spus Raluca Răducanu, fondatoarea şi solista violonistă a proiectului Fata cu Vioara & Band. 

Anul acesta, Raluca s-a bucurat de încă o realizare notabilă pentru cariera ei de muzician profesionist: interpretarea solo de la concursul X Factor România prin intermediul căruia a fost remarcată și de către X Factor Global, momentul ei prezentând o abordare inedită datorită conceptului vioară-voce, o formulă neobișnuită în competițiile de gen.

Fata cu Vioara & Band este un proiect fondat alături de șapte tineri artiști ai Universității Naționale de Muzică din București, în cadrul căreia Raluca a urmat cursurile Facultății de Interpretare Muzicală. 

Piesa “Într-o zi la poarta mea” a fost înregistrată cu Andu Karman la studiourile Melody Nation. 

Despre Fata cu Vioara 
Cunoscută sub numele de “Fata cu Vioara”, Raluca Răducanu este una dintre cele mai apreciate soliste și violoniste din România.
Anul acesta, Raluca s-a bucurat de realizări notabile pentru cariera ei de muzician profesionist: participarea la Eurovision alături de trupa din care a făcut parte și interpretarea solo de la concursul X Factor România, prin intermediul căruia a fost remarcată și de către X Factor Global, momentul ei prezentând o abordare inedită datorită conceptului vioară-voce.

Atenta îndrumare a tatălui, cât și exigența profesorilor au determinat-o pe Raluca să progreseze constant, dorindu-și o adevărată carieră ca muzician. După terminarea liceului, drumul ei către perfecționare a dus-o la București, pe treptele Facultății de Interpretare Muzicală, din cadrul Universității Naționale de Muzică (UNMB).
Pe perioada studiilor din cadrul UNMB, Raluca s-a familiarizat în scurt timp cu scena, susținând recitaluri și concerte, dar și cu mediul competitiv specific profesiei de violonist, participând și câștigând premii la diferite concursuri din industrie.  

După terminarea facultății, Raluca a explorat noi abordări în muzică. Cu o educație solidă în spate, în ceea ce privește muzica populară și cea clasică, Raluca și-a îndreptat atenția și către alte genuri muzicale. Astfel, încă din perioada studiilor, Raluca a avut o pasiune în continuă dezvoltare pentru muzică populară autohtonă. 

În anul 2011, înregistra prima piesă solo în studio, în posturile de solist vocal și violonist, ea devenind astfel un artist din ce în ce mai complex.
Pe lângă prestațiile solo pe care le are ca invitat special, Fata cu Vioara colaborează ca solistă - violonistă alături de banduri consacrate din ţară. În acelaşi timp, Raluca se pregătește intens și lucrează la propriul proiect.

Vocea Ralucăi reflectă un mix perfect între o educație muzicală solidă, inovație și creativitate, acestea fiind doar câteva dintre elementele care îi încântă publicul. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod