Două reprezentaţii cu “Lacul lebedelor” pe 12 decembrie la TNB!

Baletul clasic „Lacul lebedelor” se află în acest an în topul preferinţelor spectatorilor, de aceea, pe 12 decembrie spectacolul se va juca de două ori, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti!
Cei care nu au apucat să intre în posesia biletelor pentru spectacolul de la ora 20.00 au acum o nouă şansă să asiste la acest regal al baletului clasic, pentru că o nouă reprezentaţie a fost programată cu începere de la ora 17.00.

Bilete pentru reprezentaţiile cu “Lacul lebedelor” programate pe 12 decembrie de la ora 17 şi respectiv 20 se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional şi online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro şi blt.ro.

„Lacul lebedelor” va fi pus în scenă de către Compania de balet clasic din Sankt Petersburg, condusă de celebrul prim balerin şi coregraf Andrei Batalov.  Spectacolul, în patru acte, celebrează tradiţia şcolii ruse de balet, în cea mai pură formă a sa: https://youtu.be/2EnnT8oQ1PI.

Aceeaşi reputată companie aduce la Bucureşti şi frumoasa feerie a Spărgătorului de nuci, pe 13 decembrie la Sala Palatului.

Bine cunoscuta poveste a prinţeselor transformate în lebede, va ajunge în această iarnă în 11 oraşe.
Programul complet al turneului este următorul:

20 noiembrie – Opera Naţională din Timişoara
8 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare
9 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea
10 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti
11 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea
12 decembrie – Teatrul Naţional din Bucureşti
14 decembrie – Sala Reduta din Braşov
15 decembrie – Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi
16 decembrie – Teatrul de Vară Radu Beligan din Bacău
17 decembrie – Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa
18 decembrie – Teatrul Naţional din Craiova
Biletele pentru reprezentaţiile din ţară se găsesc la sala de spectacol şi online pe startickets.ro şi bilete.ro.

“Lacul lebedelor” are la bază lucrarea omonimă al lui Piotr Ilici Ceaikovski, acesta fiind, de altfel, cel mai cunoscut şi îndrăgit balet al compozitorului rus.

Povestea ce face să tresară inimile spectatorilor încă de la premiera ce a vut loc în anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este ţesută în jurul prinţesei Odette, ce a fost blestemată de hainul vrăjitor Rothbart să îşi trăiască zilele transformată în lebădă.
Doar dragostea neţărmuită poate spulbera vraja, iar soarta pare să fie de parte Odettei, când i-l aduce în cale pe frumosul prinţ Siegfried, care se îndăgosteşte iremediabil de ea. Flăcara speranţei se stinge însă, când Siegfried cade pradă şiretlicurilor vrăjitorului şi îi jură credinţă fiicei acestuia, Odile, pe care o confundă cu Odette.  Ce se întâmplă mai departe şi care va fi deznodâmântul poveştii veţi afla asistând la spectacol.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod