Documentare eveniment la HAPPYCINEMA®

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

Primul documentar proiectat, Van Gogh & Japan, are la bază expoziția cu același nume de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam.


Deși Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, este țara care l-a influențat cel mai profund, atât pe el, cât și din punct de vedere artistic. Nu îl poți înțelege pe Van Gogh fără să înțelegi cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea și impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artiști precum Monet, Degas, și mai ales Van Gogh.


Vizitând galeriile de artă japoneze din Paris, iar apoi creându-și propria sa imagine asupra Japoniei - prin cercetare aprofundată , colecționarea de materiale și prin discuții amănunțite cu alți artiști - întâlnirea cu arta japoneză a oferit lucrărilor lui Van Gogh o direcție nouă și captivantă.


Documentarul este filmat nu numai în Franța și Olanda, dar și în Japonia, explorând moștenirea culturală care l-a influențat atât de mult pe Van Gogh și l-a transformat în artistul care pe care îl știm în zilele noastre.
Trailer-ul poate fi urmărit aici: 

 

 

Din 23 august va rula documentarul Young Picasso.


Trei orașe joacă un rol cheie: Malaga, Barcelona și Paris. Young Picasso explorează influența acestora asupra artistului, concentrându-se pe lucrări specifice din primii săi ani. Filmul încearcă să explice cum și-a dezvoltat abilitățile Picasso, ca tânăr artist.

Cercetând îndeaproape două perioade cheie - așa numita perioadă Albastră și perioada Roz - filmul ne poartă până în 1907, când a fost realizată o pictură cheie din istoria artei: Domnișoarele din Avignon. A fost o pictură ce a șocat lumea artei și a schimbat-o în mod irevocabil. Picasso avea doar 25 de ani. În strânsă colaborare cu cele trei muzee Picasso din Malaga, Barcelona și Paris, filmul explică cum a ajuns Picasso atât de sus.
Trailer-ul poate fi urmărit aici:


Din 30 august, spectatorii sunt invitați să-l descopere pe cel mai faimos artist al Spaniei într-un tur de forță cinematografic, bazat pe expoziția de neratat de la Galeria Națională din Londra - Goya: The Portraits.
Goya aduce portretul, ca stil, la noi înălțimi, iar geniul său este reevaluat în mult așteptata expoziție de la Galeria Națională din Londra. Filmul utilizează expoziția pentru a pătrunde în viața tumultoasă a lui Goya.
Trailer-ul pentru Goya: Visions of Flesh and Blood, poate fi urmărit aici:


Biletele au tarif unic de 26 de lei și pot fi cumpărate de la casa de bilete Happy Cinema București din Liberty Center sau online pe www.happycinema.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod