Chitila Film Fest și-a ales câștigătorii!

În acest sfârșit de săptămână, pe 18 și 19 august, a avut loc "Chitila Film Fest", ediția a 8-a. Timp de două zile, publicul a vizionat proiecții de scurtmetraj pe un ecran gigant, amplasat în Parcul Dendrologic din Chitila, pe malul lacului, în aer liber.
Din juriu au făcut parte Irina Margareta Nistor, "doamna de aur a filmului", Vasile Calofir, actorul cu o poveste spumoasă de viață și fostul jurnalist care a ales calea regiei, Cătălin Apostol.

În premieră pentru "Chitila Film Fest", anul acesta, au fost desemnate două filme câștigatoare: "Scris / Nescris", în regia lui Adrian Silisteanu și "Michelangelo" de Anghel Damian.

"Ne-a fost foarte greu să alegem între cele două filme, așa că le-am premiat pe amândouă.
Știu că "Scris / Nescris" a câștigat și în alte țări o grămadă de premii, cel mai recent, cred, în în Finlanda. În cazul celui de-al doile film, îmi place că Anghel Damian, care este actor, iată că și regizează. În fine, mi-ar plăcea ca începând de anul viitor se se păstreze această tradiție cu două premii întâi și să poată vota și publicul chitilean, nu doar juriul." încheie Irina Margareta Nistor.

Despre "Scris / Nescris", regizorul Adrian Silisteanu povestește: "Acest film este inspirat dintr-o întâmplare reală, petrecută sub ochii noștri pe holul unei maternități din București.
Soția mea, Claudia Silisteanu, care a scris scenariul, îl năștea pe cel de-al 3-lea copil al nostru".

"Michelangelo" aduce un dublu debut: întâi al actorului Anghel Damian, aflat de această dată în calitate de regizor, apoi al actriței Medeea Marinescu, pentru că joacă pentru prima dată într-un film împreună cu fiul ei, Luca.

Pe lângă filmele de scurtmetraj din competiție, publicul s-a delectat cu 4 capodopere ale cinematografiei românești: "Ultima noapte de dragoste", "Întunecare", "Ecaterina Teodoroiu" și "Întoarcerea din Iad".

Prin accesul gratuit la festival, “Chitila Film Fest” propune o alternativă la cinematograful clasic, scopul său fiind acela de a încuraja curentele cinematografice nou apărute și de a da credit noii generații de cineaști români.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod