Yoga City: intervenție în galeria de artă Kube by Musette cu ocazia Zilei Internaționale Yoga

Ziua internațională Yoga are loc pe 21 iunie și este un evenimentul recunoscut la nivel internațional cu ocazia căruia yoghini din toată lumea își dau întâlnire în cele mai faine locuri pentru a sărbători împreună.

Studiouri de practică, huburi creative, birouri, parcuri sau uneori destinații speciale, cum ar fi un vârf de munte în mijlocul naturii, găzduiesc ceea ce noi numim astăzi puncte de întâlnire pentru comunitatea noastră. Și fie că practici yoga la înălțime sau într-o intersecție aglomerată din NYC, motivul pentru care cineva decide să se alăture acestei comunități rămâne același indiferent de locul în care te afli: bucuria de a practica yoga.


În acest an, Yoga City a propus o intervenție orașului București: “A mythology of the Self”. Cu ajutorul Veronicăi Constantinescu, profesor de yoga și fondatoare studioului de practică și meditație Nirvana Yoga, platforma Yoga City a propus trecătorilor un experiment în interiorul galeriei de artă Kube by Musette, chiar în mijlocul orașului, pe Calea Victoriei, un bulevard foarte circulat de turiști, dar și de bucureșteni.

Aici, Veronica a practicat yoga aproape 4 ore, timp în care cei care treceau prin fața galeriei, s-au putut opri pentru a o observa.
De la apus și până seara târziu, am surprins un val de impresii diferite. Unii trecători s-au oprit, alții nu, unii au rămas pentru a studia mai atent practica Veronicăi sau au încercat să își facă poze în timp ce realizau o asană, și-au făcut selfe-uri și au împărtășit părerea lor în social media, iar alții au dat startul unor debate-uri pe această temă chiar în fața galeriei.

“A mythology of the Self” este despre libertatea de a te pune în centrul existenței tale și de a-ți contura un univers deliminat de evoluția interioară.  Curiozitatea de a te cunoaște este una din cele mai mari responsabilități pe care omul o are.
Asta au vrut să arăte cei de la Yoga City tuturor celor care au trecut sau nu grăbiți, pe 21 iunie prin fața galeriei de artă Kube.

Trecătorii au putut să observe practica Veronicăi într-un mediu agitat, aglomerat, preocupat mai mult de trăirile exterioare și mai puțin de cele interioare, Orașul. E timpul să ne oprim și să începem o călătorie inversă. Mai mult despre interior, mai puțin despre exterior.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod