Super Orange, Super Ananas si Super Frullato, trei alimente functionale recomandate sportivilor

O nutritie adecvata este esentiala pentru indeplinirea obiectivelor legate de un stil de viata, dar si pentru eficientizarea antrenamentului fitness. Daca ne referim la importanta nutritiei pentru sportivi si practicantii de fitness, o alimentatie corecta si echilibrata contribuie la imbunatatirea performantelor atletice, la recuperarea dupa un antrenament intens si evitarea prejudiciilor la nivelul intregului organism.  Deoarece o serie de nutrienti sunt greu de obtinut printr-o alimentatie normala si, in acelasi timp, pentru ca sportivii si practicantii de fitness au nevoie de o cantitate mai mare din acestia decat doza zilnica recomandata pentru o persoana cu activitate fizica moderata, este necesar ca acestia sa apeleze la suplimente nutritive care contin carbohidrati, proteine, vitamine si minerale.

Cercetarile arata ca mai multe componente alimentare au efecte fiziologice, multe dintre ele fiind considerate utile pentru imbunatatirea performantelor sportive si pentru evitarea perturbarii homeostaziei.

Pornind de la aceste studii, a luat nastere conceptul de alimente functionale care au o influenta benefica asupra modificarilor fiziologice ce se petrec in timpul unui antrenament intens.

Atunci cand depunem efort, corpul nostru mobilizeaza majoritatea resurselor, iar pentru a acoperi necesarul de nutrienti este esential sa ne hidratam adecvat si sa oferim organismului doza de vitamine, minerale si alti compusi de care are nevoie.”mentioneaza Adrian Dumitrascu, Personal Trainer si Master Trainer Fitness Scandinavia.  

Astfel, pentru sustinerea sistemului imunitar al organismului si prevenirea slabiciunii fizice, Evital Functional Food a lansat alimentul functional Super Orange.  cesta contine peste 1000 mg de Vitamina C, obtinuta din 12 portocale, dar si o cantitate importanta de Zinc si TR3chinaceea, obtinuta din 3 specii de echinacea. Super Orange este ideal inainte de antrenament, conferind energie si stimuland sistemul de aparare al organismului.

Are un continut scazut de calorii, nu contine organisme modificate genetic si alergeni, fiind un aliment functional recomandat persoanelor care isi doresc un stil de viata sanatos si au o activitate fizica zilnica, dar si sportivilor de performanta.

Energizant, imunomodulator, antioxidant, Super Frullato este un alt aliment functional din gama Evital Functional Food recomndat sportivilor si practicantilor de fitness. Super Frullato este primul aliment functional dedicat in intregime aportului de vitamine si minerale esentiale pentru sustinerea efortului din timpul antrenamentului. Cu un continut bogat in Vitamina B12, Zinc, Seleniu, Vitamina E, dar si prin continutul de Vitamina D, Calciu, Crom, Fier, Fosfor, Mangan si Luteina, Super Frullato este unul dintre alimentele functionale preferate de cei cu o activitate fizica intensa, datorita faptului ca acesta pastreaza gustul si savoarea unui smoothie, realizat din 10 categorii de fructe.

Imbogatit cu antioxidanti si prebiotice, acest aliment functional poate fi consumat si de catre persoanele intolerante la lactoza, deoarece acesta ofera avantajul de a alege tipul de lapte in care se dizolva plicul de Super Frullato. Astfel, poti alege intre lapte de orez, soia sau lapte de migdale. Absenta zaharului adaugat sau a alergenilor si usurinta utilizarii fac din acest produs un membru cu drepturi depline al gamei alimentelor functionale, destinate consumului semnificativ si repetat de catre sportivi si practicantii de fitness.

In cazul sportivilor si al practicantilor de fitness, aportul de proteine este foarte important pentru refacerea musculara si evitarea inflamatiilor la nivelul articulatiilor. Astfel, Evital Functional Food a lansat alimentul functional Super Ananas, al carui ingredient principal este bromelaina o enzima cu rol in digestia proteinelor.

Suplimentele si alimentele functionale pe baza de bromelaina, ca si Super Ananas, sunt recomandate in perioadele de antrenament, deoarece au un continut scazut de carbohidrati, elimina senzatia de greutate si imbunatatesc digestia, facilitand un antrenament de intensitate mare, cu maxima eficienta.

Alimentele functionale, dedicate deopotriva sportivilor, practicantilor de fitness si oricarei persoane care isi doreste un stil de viata sanatos, sunt disponibile in farmaciile selectate Sensiblu si online pe www.evitalfunctionalfood.ro sau www. bioportal.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod