Scapa de celulita cu un stil de viata sanatos

Celulita este o afecțiune a țesutului adipos, având cauze genetice, hormonale și legate de stilul de viață (alimentație, mișcare). Apare caracteristic la femei, în zonele: coapse, fese, șolduri, abdomen și genunchi sub aspectul de ”coajă de portocală”.

În esență celulita este faza vizibilă a unei intoxicații de durată a țesuturilor prin deshidratare, fumat, stres, alimentație nesănătoasă (cafea, produse junk-food și fast-food, pe scurt: ulei, făinuri albe, zahăr – dulciuri rafinate, alimente prăjite) și lipsă de mișcare.

În mod logic, tratarea celulitei are la bază o detoxifiere de calitate. Stilul de viață caracterizat prin detoxifiere zilnică și stretching zilnic, punctat de scurte perioade de tratament anticelulitic țintit (1-2 cure pe an) ține celulita sub control: dispar masele celulitice în 2-3 luni de stil de viață sănătos, iar micile insule de celulită reapărute prin ”alunecări” alimentare se pot rezolva cu ușurință în 1-2 cure anuale.

La baza de tratament Danubius-Sovata, în cursul unei cure tipice se urmăresc două obiective: informarea pacientei despre cauzele personale de apariție a celulitei și modificările de stil de viață simple, individualizate ce se impun, iar pe de altă parte tratamentul țintit de 1-2 săptămâni.


Tratamentul propriu-zis constă din:

-    proceduri medicale prescrise în cabinet, respectiv
-    metode wellness liber alese în urma sfatului medical, la care se adaugă
-     băi sărate la piscine, înot în bazinele cu apă simplă, jaccuzzi, saune (în special infrasaună), fitness.  
Procedurile medicale care contribuie la eliminarea celulitei sunt: drenajul limfatic, masajul subacval, masajul medical, împachetările cu nămol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu, gimnastică medicală la sală (stretching) și Aquafitness, respectiv oxigenoterapie forte pentru efectul de ”ardere” a reziduurilor subcutanate și regenerare celulară.

Metodele wellness recomandate sunt: împachetarea anticelulitică, masajele de detoxifiere, masajul cu bule de aer, masajul limfatic manual total, băile aromatice detoxifiante, respectiv tratamentele specifice din cadrul Beauty Center efectuate cu produse cosmetice de cea mai înaltă calitate.

Beneficiul obținut în urma unui sejur la Danubius-Sovata este dublu: mobilizarea maselor celulitice prin tratamentul propriu-zis de 1-2 săptămâni, respectiv cunoașterea metodelor de prevenire și tratament la domiciliu al celulitei, care sunt exacte, simple și cu rezultat garantat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod