Mâncatul emoțional. Cum scăpăm de el pentru a putea slăbi și a ajunge în formă!

De foarte multe ori, din pricina stresului cotidian și a emoțiilor negative, cădem în capcana a ceea ce se numește mâncatul emotional. Ajungem să ne umplem golurile emoționale, frustrările, apelând la mâncare, iar acest comportament compulsiv se răsfrânge asupra siluetei.

Tocmai de aceea industria de fitness se adaptează problemelor cu care se confruntă din ce în ce mai mulți oameni.  Conceptul revoluționar Bodyshape Transformation Center, lansat de românca Irina Alionte, mai întâi peste hotare și apoi, și în România, îmbină antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentați, cu plan nutrițional și, în mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset, care îi ajută pe cei care merg la sală să își vindece problemele emoționale pentru a obține apoi rezultatele dorite.

Alături de nutriție, mișcare si recuperare, mindset-ul este elementul central în procesul de transformare corporală.
Dacă nu ești echilibrat în plan mental și emoțional, o să ai tendința să îți umpli golurile interioare cu mâncare – deci îți afectează alegerile de nutriție. Dacă nu ai o stare interioară armonioasă, te simți stresat, obosit sau supărat – există riscul să mănânci impulsiv, excesiv sau pe fond emoțional, pentru a-ți găsi doza de fericire în mâncare. Mulți oameni folosesc mâncarea ca pe un instrument de alinare a emoțiilor negative care ies la suprafață. Așadar, nu e suficient să știi ce alimente să mănânci și cum să le combini, e foarte important să ajungi la un echilibru mental care să te ajute să scapi de comportamentul respectiv și să ai rezultate bune în procesul de slăbire
”, declară Irina Alionte.

Specialiștii susțin că este nevoie să îți depășesti toate obstacolele mentale și toate scuzele (că nu am timp, nu pot, sunt prea tânăr, prea bătrân, prea gras, am încercat totul, nu mai am nicio speranță) și să ai mereu targetul tău în vizor.
E important să știi mereu unde ești și unde vrei să ajungi. Să îți găsești puterea interioară de a depăși obstacolele care apar. Dacă ești frământat de gânduri și agitat, nu vei ajuta nici procesul de recuperare, nu vei putea să te odihnești și să ai un somn liniștit. Te bagi în pat cu toate grijile și gândurile de peste zi, le vei duce cu tine și în somn, iar somnul va fi superficial și neodihnitor. Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center te ajută să faci față stresului, provocărilor de zi cu zi, să scapi de mâncatul emoțional și să te sentezi mental pentru a face față cu brio antrenamentelor și să ai rezultate maxime în procesul de slăbire. Fără cei trei piloni pe care îi oferim: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching, rezultatele nu pot fi garantate.
Tocmai prin acest aspect ne diferențiem de sălile de fitness clasice și tocmai ce avem noi reprezintă viitorul industriei de fitness
”, declară Irina Alionte, fondatoarea conceptului Bodyshape Transformation Center.

Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.
 
Credit foto: www.bodyshapetransformation.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod