Livia Dila recomanda: Apa aromata, secretul verilor fierbinti

E vara, e cald, iar in zilele caniculare este bine sa va hidratati. Livia Dila, care are si un blog in care promoveaza stilul de viata sanatos, ne da cateva trucuri pentru a trece cu bine de verile fierbinti.

Ar trebui, cam un pahar de 250 de ml la cateva ore ca sa puteti bea intr-o zi cam 2 litri de lichid. Sigur, acesta poate fi luat si din supe sau anumite fructe mai zemoase. Ce putem face, cum sa trecem de aceasta problema, pentru ca a nu bea apa se poate transforma in suferinte medicale.

Cum sa aromam, cum sa ne atraga prin miros, ce combinatii merita facute? Mai intai, un NU horatarat sucurilor naturale de fructe. Pentru un pahar de fresh de portocale trebuie stoarse cel putin 3 fructe. Prea multe pentru silueta, mai ales ca nu beti doar unul pe zi. Secretul? Puneti o portocala stoarsa si completati o carafa mare cu apa plata si un pic de menta proaspata. Tocmai ati facut o limonada de portocale! La fel faceti si cu lamaile. Daca aveti nevoie sa fie mai dulce puteti folosi stevia, sirop de agave sau fructoza -sunt cei mai sanatosi inlocuitori de zahar”, spune Livia Dila.

O alta varianta savuroasa este limonada de  zmeura zdrobita, o jumatate de lingurita de ghimbir ras fin,  zeama de la jumatate de lamaie si menta proaspata.

Se pot pune impreuna pur si simplu sau mixate la blender. Orice fruct taiat in felii subtiri, in combinatia dorita -mere, pere, nectarine, prune, struguri etc.- peste care se pune apa, este o licoare parfumata, iar cu cat stau mai mult fructele, 6-24 de ore, chiar, cu atat este mai savuroasa. Desigur, limonada poate fi facuta si cu legume: castravete, spre exemplu sau in combinatie cu morcov, sfecla rosie, ardei. Sa nu uitam de rosii, cu putin piper si sare, aceasta poate fi o bautura racoritoare, plina de vitamine si minerale”, incheie Livia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod