"Dieta celor patru temperamente", de Dr. Paul Dupont

Corpul nostru este format din patru elemente: aerul, focul, pamantul si apa. Proportia corecta a acestora determina un temperament echilibrat. Totusi, unul dintre aceste elemente predomina intotdeauna, generand la fiecare dintre noi un temperament dominant: sanguin, melancolic, coleric sau flegmatic.

Aceasta carte studiaza caracteristicile fiecarui temperament; in functie de temperamentul pe care-l avem, sanguin sau melancolic, coleric sau flegmatic, ritmul vietii, alimentatia obisnuita, riscurile de imbolnavire sau reactiile emotionale, nu sunt aceleasi.

Mai mult decat atat, influenta elementelor in relatie cu ciclurile vietii, anotimpurile, mediul inconjurator, variaza in functie de temperament.

Teoria elementelor nu se opreste la o simpla notiune, pe care am putea-o califica drept fizico-chimica. Ea vizeaza o dimensiune spirituala: intr-adevar, fiecare element are opusul lui pe planul invizibil, constituind atunci o forta pozitiva pe care ne-o putem insusi, cu care ne putem armoniza si comunica. Aceasta actiune delicata a elementelor produce o lucrare alchimica, apta sa ne transforme si sa ne conduca spre un temperament ideal, adica echilibrat.

Poti achizitiona cartea "Dieta celor patru temperamente", semnata de Dr.

Paul Dupont, aparuta la Pro Editura, din librarii, la pretul de 14,40 lei.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tudoracheelenaalina pe 14 Nov 2008, 11:23
    vreau sa slabesc frumos

    am 25 ani,173cm si 62 kg,vrau sa slabesc 5 kg,dar imi este foarte greu sa le dau jos.Am incercat si diete si tratamente corporale ,fitness,aerobic,dar nu am eusit sa ajung la kilogramele dorite.Ce trebuie sa fac? Nu vreau nici sa ramana carnea moale pe mine,pote ma ajutai

    0
    0

  • andruta24 pe 4 Oct 2008, 10:16
    slabire

    exista o dieta de 20 zile destul de rezonabila

    0
    0

  • Taniadea pe 25 Sep 2008, 23:09
    as vrea o reteta de slabit

    am 33 ani si 159 cm si 80 kg ce sa fac ca sa slabesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod