Ce tip de antrenamente au preferat românii în 2018. Tendința continuă în 2019!

Deși România se află încă pe locul 2 în Europa în ceea ce privește sedentarismul, (doar 5 din 100 români merg la o sală de fitness), interesul acestora pentru stilul de viață sănătos a fost în creștere anul trecut.
Apetența românilor pentru sport se află pe o pantă ascendentă, iar cei mai mulți dintre aceștia au preferat în 2018 să meargă la antrenamente de grup în detrimentul celor individuale. Clasele de sport tematice ori sălile de sport concept, de tip functional fitness, au fost cele mai căutate. Unul din antrenorii unor astfel de clase explică fenomenul, subliniind că tendința se menține și anul acesta, în 2019, conform cererii de abonamente. 

“Antrenamentele de grup te motivează și te mobilizează mai mult decât antrenamentele individuale deoarece apare ,,concurența", oamenii care luptă alături de tine pentru același obiectiv.
Când ești tentat să lași ritmul mai jos, devii conștient că cel de lângă tine câștigă teren, devine mai fit, își atinge obiectivele mai repede, și astfel se mobilizezi să ții pasul. Apoi, cel puțin la clasele noastre de la Bodyshape, există și susținerea reciprocă între participanți. Suntem ca o familie, iar atmosfera este foarte energizantă. Am gândit toate exercițiile să fie și eficiente și distractive, astfel încât nimeni să nu le perceapă ca pe o corvoadă. 

Ca și comparatie, la antrenamentele individuale există șanse mari să îți pierzi rapid motivația.
Chiar și având un antrenor personal, acesta având zile cu mai puțin entuziasm și dedicație. 

Antrenamentele de grup lucrează grupe musculare pe care vrem să le antrenăm dar și pe cele pe care nu le lucrăm cu atât de multă plăcere în mod obișnuit. La clasele de grup, mulțumită atmosferei și a motivației colective, le executăm mai ușor în comparație cu antrenamentele individuale unde, în  anumite zile nu avem voință și plăcere de a le urma. 

În viață este foarte important factorul social, prietenii și oamenii cu care ne înconjurăm.
Este valabil și atunci când facem sport. Sunt puține cazurile când oamenii reușesc să fie eficienți și constanți la sală, pe termen lung, pe cont propriu. La antrenamentele de grup se leagă noi prietenii, unele chiar foarte puternice deoarece acești oameni au destul de multe lucruri în comun, iar primul este sportul și un stil de viață cât mai sănătos. De aici, din aproape în aproape, se descoperă și alte lucruri comune care îi apropie.

În 2018, antrenamentele de grup, de tip Bodyshape, au fost preferate de majoritatea celor care au vrut să slăbească și să se mențină în formă.
Tendința se menține în 2019, având în vedere cererea mare de abonamente de acest tip”, explică Mădălin Pahonțu, Bodyshape Transformation Coach. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod