Ce să faci să nu te îngrași în vacanță. 3 ponturi de la antrenorul de la Bodyshape!

Chiar dacă faci sport regulat în timpul anului, este posibil ca în vacanțp, din pricina lipsei mișcării, să te îngrași și să pui la loc kilograme de care te-ai chinuit să scapi până acum. Pentru a nu cădea în aeastă capcană, Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Center, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness la categoria Men Physique Seniori + 174 cm, în 2015 şi 2016, ne oferă trei pontur care ne pot fi de folos în vacanță pentru a rămâne în formă.
Acestea sunt, de altfel, și sfaturile pe care le-a oferit celor care fac antrenamente Bodyshape și care vor avea o lună de concediu, departe de sala de sport.
 
„Te antrenezi de câteva luni bune,  deja urmezi un plan alimentar bine structurat, rezultatele încep să apară, te simți mult mai bine… dar apoi mergi în vacanț și rezultatele dispar.
 
Ca și antrenor văd acest scenariu mult prea frecvent. Oamenii își pierd motivația din cauza întreruperii obiceiurilor sănătoase în urma unui concediu sau din cauza unui deadline important la job. Mulți își pierd motivația pentru tot restul anului, din cauza unei scurte întreruperi care nu pare atât de importantă la inceput.
 
Pentru că este foarte important să rămâi consecvent în alegerile tale, am pregatit câteva soluții să te țină activ din punct de vedere fizic și să te ajute să îți optimizezi alegerile alimentare în concediu.
 
1.
Începe ziua cu un mic dejun proteic.
Un mic dejun hiper proteic îți îmbunătățește starea de sațietate în timpul zilei și te poate ajuta să reduci cantitatea de mâncare consumată în timpul zilei. Când starea de sațietate lipsește, deviem de la alegerile sănătoase. Iată câteva exemple de mic dejun pe care sigur le poți găsi la orice hotel sau restaurant.
– Omletă cu legume
– “Scrambled eggs” cu roșii și ciuperci
– Salată cu brânză de capră
Daca totuși nu ai soluții la îndemână, este bine să ai la tine pudră proteică și să îți începi ziua cu un smoothie proteic. Îți las mai jos un exemplu de super shake proteic.
 
2. Mănâncă încet și oprește-te înainte să te simți “plin”.
Una din cele mai eficiente tehnici pentru vacanță este și una din cele mai simple. Să mănânci încet.
Oprește-te când senzația de foame a dispărut, nu mânca până te simți “plin”. Aceasta tehnică te ajută să nu mănânci prea mult din două motive:
Fiziologic – Durează în jur de 20 de minute de când ai început să mănânci ca sistemul tău digestiv să trimită semnal către creier pentru a opri senzația de foame și să apară starea de sațietate. Dacă mănânci mai încet acest semnal se trimite înainte de a mânca prea mult.
Psihologic – Atunci când mănânci mai încet, savurezi mâncarea și te bucuri de gust, având astfel ocazia să simți mult mai intens specialitățile culinare fără să mănânci prea mult.  Astfel te poți bucura de anumite măncăruri specifice locurilor fără să te simți vinovat.
Ca să poți mânca mai lent ajută-te de pașii de mai jos.
Mananca stând așezat pe scaun și la masă
Mestecă mâncarea mai lent
Evită televizor/calculator/telefon –ul în timpul mesei
Pune furculița jos după câteva înghițituri
 
3.
Fa un scurt antrenament cu greutatea corpului cel puțin o dată la două zile.
Pentru a păstra beneficiile antrenamentelor pe care le-ai făcut pâna acum, este important să continui să faci mișcare chiar și în vacanță. Pentru asta am pregătit și la Bodyshape un antrenament de 30 de minute, cu exerciții simple, folosind doar greutatea corpului, având o variantă pentru începători, dar și una pentru avansați. Urmărește video-ul pe care l-am realizat”, scrie Flavius Ursachi pe www.bodyshapetransformation.com.
 
Flavius Ursachi este Head Coach la Bodyshape Transformation Center, dublu campion naţional de Culturism şi Fitness la categoria Men Physique Seniori + 174 cm, în 2015 şi 2016.
 
Bodyshape Transformation Center este un nou concept de fitness lansat de românca Irina Alionte, întâi în Marea Britanie și apoi în România, ce îmbină, în mod cu totul special, antrenamentele de grup axate pe lucrul cu propria greutate și cu accesorii minimale, fără aparatele clasice de fitness, cu un plan nutrițional ușor de urmat, recomandat de specialiști, și de susținere de tip coaching pe partea de mindset, pentru ca cei care doresc să slăbească să scape de obiceiurile nesănătoase (precum mâncatul compulsiv pe fond emoțional) și să fie mult mai motivați să ducă planul de antrenamente până la final.
 
Video: https://youtu.be/dLnMDyKR-sM 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod