Ce exerciții să faci ca să ai picioare sexy?

Vara este anotimpul perfect pentru a-ți expune silueta pentru care, probabil, tragi din greu în restul anului să o apropii cât mai mult de ideal.
Picioarele tonifiate și talia îngustă se află printre atuurile care atrag complimente, astfel că, pentru a le obține, e necesar să îmbinăm alimentația sănătoasă cu exercițiile la sală ori acasă.

Flavius Ursachi, antrenor la Bodyshape Transformation Center, unde au slăbit mii de bucureșteni în mod sănătos, ne arată patru tipuri de exerciții ușor de urmat care antrenează mușchii picioarelor și fesierii.

„Suntem programați pentru a face mișcare zi de zi. Din păcate, din comoditate sau lipsă de timp pentru sport, silueta noastră poate avea de suferit.
Cu toții ne dorim un corp atletic, o musculatură tonifiată, însă acest lucru se poate obține doar făcând mișcare zi de zi și mâncând alimente sănătoase, corect alese și îmbinate. Când vorbim de antrenatul musculaturii picioarelor, există patru exerciții ușoare care dau rezultate și care pot fi făcute atât la sală, cât și acasă.

Genuflexiuni cu desprindere. Cu picioarele ușor depărtate sărim și aterizăm prin desprindere. Facem astfel 20 de repetări. Dacă ai probleme cu spatele poți face acest exercițiu fără săritură, doar coborând bazinul cu genunchii flexați.

Fandări laterale cu picioare.
Picioare depărtate și coborâm lent în fandare pe o parte, apoi pe cealaltă. Facem 10 repetări pe fiecare parte. Foarte important este se coborâm lent și să ducem bazinul înapoi.

Scăunelul la perete - exercițiu izometric. Ne rezemăm de perete și coborâm cu genunchii la 90 de grade. Stam 30 de secunde nemiscați. Este un exercițiu foarte bun pentru că antrenează picioarele și protejează articulațiile.

Ridicări de bazin. Ne concentrăm pe partea din spate a picioarelor și pe fesieri.
Stăm pe spate, ridicăm bazinul și apoi ușor înaintăm cu picioarele fără să coborâm bazinul. Cât putem de mult. Apoi retragem calcâiele spre bazin. Facem 10 ture complete. 

Faceți exercițiile acestea într-un circuit, unul după altul. Apoi luați pauză de 1 minut și repetați tot circutul de 3-4 ori. E foarte important să le completați cu o alimentație sănătoasă. Dacă vreți rezultate mai bune și mai rapide, este necesar să urmați exerciții mai complexe, de tip circuit și HIIT, cum sunt cele de la Bodyshape Transformation Center, supravegheate de antrenori”, declară Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.
 
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod