Ce alimente e bine să consumi înainte să mergi la sală? Iată ce recomandă nutriționistul Gianluca Mech!

Pentru a obține rezultatele scontate, sportul trebuie combinat cu o alimentație sănătoasă. Nutriționistul Gianluca Mech explică astăzi care sunt alimentele recomandate înainte să mergi la sală!

Gianluca Mech spune că grăsimile și carbohidrații sunt recomandate înainte de mersul la sală. Nu însă orice tip de grăsimi și carbohidrați! "Este important să alegeți alimentele care furnizează energie ridicată cu efortul minim al sistemului digestiv. Ponderea carbohidraților trebuie asigurată de alimente bogate în amidon, care sunt ușor digerabile, cum ar fi pâine, biscuiți, paste, orez, cu o porție de zaharuri simple care pot fi utilizate mai rapid de mușchi.

Ca grăsimi, este recomandat să alegeți uleiurile vegetale și untul brut, dar în porții mici. Ponderea proteinelor trebuie acoperită în principal de proteinele animale cu valoare biologică ridicată (carne și pește cu conținut redus de grăsimi, ouă, lapte și brânză)”, recomandă acesta.

La fel de importantă este și împărțirea meselor pe parcursul unei zile, întrucât alimentația are un rol extrem de important în șansele pe care le avem de a obține rezultatele dorite!

“În timpul antrenamentului, alimentația are un rol fundamental și trebuie să se adapteze progresiv la nevoile nutriționale, modificate de activitatea musculară crescută.
Dieta zilnică trebuie să fie împărțită în 3-4 mese principale. Micul dejun trebuie să asigure aproximativ 25% din aportul caloric zilnic. Ultima masă înaintea unui antrenament trebuie să fie copioasă, dar digerabilă și să fie consumată cu cel puțin 3-4 ore înainte: de exemplu, paste sau orez sau cartofi fierți, unul sau doi biscuiți sau pâine cu unt, miere sau marmeladă, o porție de carne de vită la grătar sau șuncă uscată de vită săracă în grăsimi, salată cu ulei și lămâie, fructe uscate
”, explică nutriționistul.
 



 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod