Carmen Negoiță demontează mitul detoxifierii! Iată ce înseamnă cu adevărat să îți cureți organismul!

Carmen Negoiță, promotor al alimentației raw vegane, a susținut ieri, un seminar, alături de specialiști în domeniu, nutriționistul Alina Stoica și mentorul Paul Avram, având ca temă fenomenul detoxifierii.
Ceea ce s-a subliniat, însă, în întâlnirea cu cei interesați de subiect, a fost că adevăratul proces de curățare a organismului de toxine nu se realizează doar bând sucuri din fructe și legume timp de câteva zile.

Detoxifierea completă se realizează atât pentru trup, cât și pentru suflet și nu doar bând sucuri peste sucuri timp de câteva zile. Cura de detox, așa cum o știm, bând doar lichide, este doar o primă etapă, un restart al organismului.

Adevăratul detox se face într-un cadru organizat, relaxat, departe de agitația orașului, în mijlocul naturii, fără nervi și stres. Degeaba bei sucuri timp de o săptămână dacă, în acea perioadă, ești nervos în trafic, stresat la serviciu sau tânjești după mâncarea fast food ori după fel de fel de dulciuri pe care le vezi la tot pasul. Gândurile negative pot influența procesul de detoxifiere. Gândurile rele declanșează în organism substanțe nocive, astfel că degeaba mănânci și bei sănătos dacă te alimentezi cu energii rele. Îți faci mai mult rău decât bine."

"Cura de sucuri nu trebuie făcută brusc.

Adică azi mânănci carne de porc, iar, de mâine, bei doar sucuri. Corpul are memorie celuară și îl dezorientezi. Astfel că e necesară o pregătire în prealabil și o trecere ușoară la cura de detox. Prin sucuri poți elimina, printre altele, și flora intestinală, astfel că e bine să iei probiotice și antiparaziți, întrucât apar modificări și în tranzitul intestinal. In plus, nu e bine să bei multe sucuri din fructe. Consumați, în mare parte, legume verzi. Sucul de fructe e bun ca desert ocazional, odată la două-trei zile. După acest restart cu sucuri, detoxul înseamnă să știi, pe termen lung, cum să combini alimentele alcaline, cum și când să le mănânci."

"La seminarul pe care l-am susținut ieri la Rawyal, am preparat unul din sucurile de bază în detoxifiere.

Un suc verde, cel mai bun alcalinizant, din spanac, castravete, zeamă de lămâie, măr, spirulină și chlorella. Pentru un adaos suplimentar de nutrienți, putem apela și la broccoli, kale, măcriș și pătrunjel.
La următorul seminar, pe care îl voi anunța pe blogul meu, voi detalia cum se îmbină corect alimentele și voi arăta care sunt proporțiile corecte ale ingredientelor atunci când preparăm sucurile de detoxifiere. În plus voi realiza mai multe interviuri cu specialiști din acest domeniu
”, declară Carmen Negoiță.

Carmen Negoiță este fashion blogger și un cunoscut promotor al alimentației raw vegan, mai exact a preparatelor din ingrediente vegetale, 100% naturale, fără a fi gătite la foc și temperaturi înalte, acestea păstrându-și astfel toți nutrienții benefici organismului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod