Anca Alungulesei lanseaza prima carte despre sucuri naturale din Romania, “Sanatate la pahar”

Anca Alungulesei, expert in nutritie si trainer in alimentatie raw-vegan, este primul autor din Romania care lanseaza o carte despre “hrana cea mai inteligenta” pe care o putem alege, sucurile naturale presate la rece.
“Sănătate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” ii va ajuta pe toti cei care pretuiesc sanatatea si cauta sa si-o imbunatateasca zi de zi, sa inteleaga beneficiile pe care le aduc sucurile naturale organismului, dar si cum pot fi introduse acestea cat mai firesc in alimentatie.

“Aceasta carte s-a născut din dorinţa mea de a oferi tuturor un ghid practic prin care pot introduce sucurile în alimentaţia de zi cu zi. Conştientizând cât de important este un suc natural, stors prin presare la rece, realizăm, de fapt, că aceasta este o cale minunată de trecere de la starea organismului la bunăstarea acestuia”, spune autoarea ”Sanatatii la Pahar” in prefata cartii sale.

Anca Alungulesei precizeaza chiar de la inceputul volumului sau ca acest ghid practic nu se adreseaza doar persoanelor care consuma hrana cruda sau vegetariana, ci tuturor acelora care vor sa optimizeze calitatea stilului lor de viata: “Indiferent daca o persoana mananca sanatos sau consuma foarte multa carne, sucurile sunt cea mai buna varianta de a introduce cat mai multe legume si fructe in alimentatia zilnica.”

 “Sănătate la Pahar.
Ghid practic de introducere a sucurilor naturale în alimentaţia zilnică. Pas cu pas” nu este asadar o pledoarie pentru renuntarea la hrana preparata termic sau de origine animala, ci urmareste sa-i ofere fiecarui cititor informatiile necesare pentru a intelege ca sanatatea, un tonus foarte bun, energia si buna dispozitie sunt la indemana oricui. “Cu sucurile din legume şi fructe putem regenera. Putem reconstrui. Putem prelungi viaţa celulelor. Putem trăi mai mult şi mai bine” afirma Anca Alungulesei.

Anca Alungulesei descrie in prima parte a cartii cum functioneaza mecanismele interne ale corpului, din momentul ingerarii hranei si pana la eliminarea acesteia si impactul pe care-l au sucurile naturale asupra acestor mecanisme.
Printr-o demonstratie bine documentata, fiecare cititor este introdus in tainele functionarii acestei masinarii perfecte, corpul uman, si ajunge sa inteleaga de ce sucurile naturale, stoarse prin  presare la rece sunt considerate “hrana cea mai inteligenta”.

In cea de-a doua parte a cartii, autoarea ofera cititorilor 40 de retete de sucuri din legume si fructe, in diferite proportii, care pot satisface toate gusturile, dar pot actiona si ca remedii naturale in multe afectiuni. Fiecare reteta este insotita de beneficiile fructelor si legumelor din compozitia sa, dar si de o sugestie de servire a fiecarui suc in parte. In plus, capitolul de retete este structurat sub forma unui ghid de introducere a sucurilor din legume si fructe, pas cu pas.
In prima parte, retetele contin o cantitate mai mare de fruct si mai mica de legume, fiind special concepute pentru publicul “incepator”, care nu are creat obiceiul de a consuma sucuri naturale, insa, pe masura ce inaintam si ne obisnuim cu gustul, retetele sunt concepute pentru consumatorul “avansat” care acum este pregatit sa consume sucuri cu o pondere mai mare din legume si verdeturi decat cele din fructe.

  “Imi place sa spun ca aceasta este o carte atat pentru living sau birou, cat si pentru bucatarie”, mai spune Anca Alungulesei despre ”Sanatate la Pahar”, carte care poate fi achizitionata din librarii, de la standurile de ziare si reviste si de pe www.rawcoco.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod