Always și Andreea Chițu lansează un video manifest prin care le încurajează fete să Continue Să Lupte #CaOFată

Always și Andreea Chițu lansează un manifest video prin care le încurajează pe adolescentele din România  să continue să facă sport și să Continue Să Lupte #CaOFată. Mesajul complet pe care îl transmite Andreea Chițu fetelor, dar și părinților acestora este disponibil aici, precum și pe pagina de Facebook NoiFetele.

Recent întoarsă de la Rio, unde a impresionat o lume întreagă cu puterea și voința sa, Andreea Chițu le îndeamnă fetele din România să nu se lase descurajate de greutăți sau esecuri de moment și să continue să practice sport: „ Fetele ar trebui să facă sport pentru că sunt mult mai puternice decât cred și pentru că sportul le dezvoltă aceea abilitate de a face absolut tot ce își propun.
Au un corp mai sănătos, armonios, puternic și un psihic pe măsură, se simt mai stăpâne pe ele însele în tot ceea ce fac, au o atitudine pozitivă, o stare de spirit mult mai bunp și realizează că, de fapt, a face sport este un avantaj, nu un dezavantaj
”.

Datele din cel mai recent studiu Always arată că, la nivel global, până la finalul pubertății, jumătate din fetele chestionate (51%) renunță la sport. Chiar și așa, fetele sunt conștiente de importanța practicării unui sport și consideră că trei dintre cele mai importante beneficii ale sportului sunt încrederea sporită, aptitudini de lucru în echipă și aptitudini de conducere.
Dar, în pofida beneficiilor bine cunoscute, fetele au declarat că nu consideră că își au locul în sport. Mai mult, 67% dintre fetele chestionate consideră că societatea nu le încurajează să practice sport.

Un sondaj realizat anul acesta în România**** a arătat că 94% dintre fete cred că sportul le ajută să își crească încrederea în sine. Însă, conform aceleiași cercetări, 85% dintre adolescente cred că societatea nu le încurajează pe fete să facă orice sport și 75% dintre fete nu au nominalizat o femeie ca atlet preferat. Aproape jumătate dintre fete s-au gândit să renunțe la sport în perioada pubertății sau nu se simt atrase de sport.

Numeroase studii au arătat că practicarea continuă a sportului, la orice nivel, reprezintă un factor major care contribuie la creșterea încrederii în sine a fetelor, oferindu-le aptitudini valoroase ce le ajută să-și mențină încrederea că pot face orice ulterior în viață.
Un studiu realizat în 2015 în SUA a arătat că femeile cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au de două ori mai multe șanse să fie mai încrezătoare dacă practică un sport în mod regulat, comparativ cu cele care nu practică deloc. Manifesto-ul lansat astăzi de către Andreea Chițu face parte din campania Continuă să Lupți #CaOFată, lansată în luna iunie a acestui an de către brandul Always, la nivel global.
 
****Sondajul Always în România a fost realizat în luna iunie 2016, online, prin metoda CAWI, pe un eșantion de 314 respondenți de sex feminin, cu vârste cuprinse între 13-18 ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod