Alege sa faci sport

Odata cu varsta apar si probleme cu articulatiile. Lipsa sportului, sedentarismul, greutatea fluctuanta si mancatul de junk food isi pun amprenta pe corpul nostru. Unul dintre rele diagnostice este artrita.
Aceasta se refera la un eveniment acut, de natura inflamatorie (inflamatia membranei sinoviale), survenit temporar, periodic, pe fondul uzurii cartilajului.

Artroza este o afectiune articulara produsa fie din cauza unei anomalii proprii a cartilajului (artroza primara) – situatie rara, fie prin deteriorarea structurilor din vecinatatea cartilajului (ligamente, tendoane, membrana sinoviala, os, vase, musculatura) care afecteaza nutrirea si stabilitatea/congruenta articulara.

A doua cauza ca frecventa este supragreutatea, tesutul adipos in exces secreta molecule inflamatorii, respectiv supraincarcarea mecanic articulatiile membrelor inferioare si coloana lombara. De obicei, obezitatea se asociaza cu hipertensiune si diabet zaharat, boli care afecteaza calitatea microcirculatiei inclusiv la nivel articular.

Artroza mare are si complicatii de genul: depresia, dependenta, izolarea sociala, riscul crescut de fracturi, obosela cronica prin deficit de miscare, scaderea calitatii vietii.

Pe 12 octombrie e Ziua Intenationala a Artritei, iar la Danubius Health Spa Resor Sovata sunt aduse in atentie metodele de prevenire si tratament a ceea ce toti cunoastem sub denumirea de reumatism. Mai exact, in saptamana 10-16 octombrie, la Danubius Health Spa Resort, poti beneficia de procedurile si evenimentele dedicate Zilei Internationale a Artritei incluse intr-unul din pachetele de 2 si 5 zile.  Acestea includ cazare cu demipensiune, consultatie medicala, proceduri, 5 pentru pachetul de 2 zile si 15 pentru cel de 5 zile, acces nelimitat la spa (efect de durata antialgic antiinflamator si de crestere a mobilitatii articulare in bazinele cu apa sarata hiperconcentrata calda extrasa din Lacul Ursu), precum si posibilitatea de a participa la seminariile destinate preventiei si tratamentului artrozei.
Artroza nu este o consecinta inevitabila a inaintarii in varsta. Artroza poate fi prevenita. Afla mai multe pe www.danubiushotels.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod