Zacusca, gustarea de post preferată a românilor

Câte gospodine și bucătării, atâtea sortimente de zacuscă și obiceiuri de a o prepara. Ceea ce rămâne însă constant trebuie să fie mereu gustul autentic și delicios! Zacusca este gustarea din legume cea mai apreciată de către noi, românii; și o savurăm cu plăcere, în toate variantele ei, mai ales în zilele de post. Așa că nu întâmplător Topoloveni a gătit și pregătit pentru români cele mai diferite și mai delicioase sortimente de zacuscă, pline de gust și de aromă.
SECRETE
Învăţând de la natură, fiecare persoană care lucrează în imensele bucătării de la Topoloveni nu mai are grijă doar de ce bunătăți pune pe masa familiei sale, ci și de gusturile autentice care ajung pe mesele unei ţări întregi de familii. Zi de zi, bucătarii Topoloveni iau cele mai de preţ și mai bune bogăţii naturale şi le transformă în Bunătăţi de Topoloveni, urmând două principii simple: 
Topoloveni gătește doar cu ingrediente proaspete, locale, niciodată cu chimicale. De ce să stricăm ce e bun cu E-uri, arome artificiale, aditivi sau conservanți? Prepară ce ne-a dat natura mai bun și mai sănătos, fără nimic altceva!
Poate că pare de la sine înțeles că mâncarea conservată doar se fierbe, dar nu toate conservele sunt făcute la fel. Ca să simți că mănânci, mâncarea trebuie să fie gătită, nu e suficient să fie doar fiartă. Numai gândește-te ce diferență de gust e între gătit și fiert! Așa că niciodată Topoloveni nu va fierbe ingredientele la final, odată cu sterilizarea.
La Topoloveni, mai întâi se gătește și abia apoi se conservă prin sterilizare, o metodă ce dă gust măncării și permite evitarea folosiri conservanților din produsul final.

REȚETA GUSTULUI BUN 
Pentru brandul Topoloveni, zacusca este foarte importantă și este tratată cu multă atenție, așa încât s-a dezvoltat o adevarată “Zacuscultură de Topoloveni”, ce are propriile ei legi, niciodată încălcate:
Prima lege a zacusculturii: Bunătate de ingrediente, bunătate de mâncare. 
Întregul sezon sunt alese numai cele mai bune legume, vinete și ardei proaspeti, din recolta locală; iar zacusca se prepară doar din ce ne-a dat natura, fără nimic altceva. 
A doua lege: Zacuscă gătită, nu doar fiartă. 
Căci nu toate zacuștile sunt egale. La Topoloveni, ca să simți că mănânci natural și să te bucuri de ceea ce guști, vinetele și ardeii sunt copți direct pe flacară, iar apoi totul este gătit laolaltă cu ceapa și morcovul călit, pentru ca să se întrepătrundă bine aromele.
Gusturile se discută, însă gustul delicios și autentic de copt si de gătit nu se discută niciodată! Zacusca Topoloveni nu se va face doar fierbând legumele, ci întâi se gătește, apoi se conservă prin fierbere la temperatură înaltă, ceea ce permite păstrarea mâncării pentru mult timp chiar și fără aditivi și conservanți. 

TOPOLOVENI NE-A PREGĂTIT ȘI NE INVITĂ SĂ SAVURĂM 4 SORTIMENTE DE ZACUSCĂ EXTREM DE DELICIOASE – ADEVĂRATE BUNĂTĂȚI DE TOPOLOVENI: 

Zacuscă de vinete 
Sub sloganul “Nu spunem ca avem toate rețetele de zacuscă, însă spunem că avem cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete”, Topoloveni folosește aceleași ingrediente ca la zacusca de acasă: multe vinete coapte pe flacără, ardei capia, roșii, ceapă, condimente și pasiune, astfel încât la final iese ceea ce Topoloveni numește sugestiv ”bunătate curată”. Gustul zacuștii Bunătăți de Topoloveni este inconfundabil, ca cel de acasă, pentru că flacăra dă zacuștii același gust dulceag și ușor afumat precum al celei făcute la ceaun. 
 
Zacuscă picantă
Atunci când cauți cea mai bună rețetă de zacuscă picantă, știi că ai găsit-o în clipa în care guști zacusca picantă “Bunătăți de Topoloveni”.
Gustul savuros este dat de ardeiul iute proaspăt, dozat astfel încât să ai o experiență unică, să nu fie nici prea prea, nici foarte foarte. În rest, ingredientele sunt aceleași ca la zacusca de acasă, 45% vinete coapte pe flacără, ardei capia, ceapă, morcov, condimente și mult suflet. 

Zacuscă de ghebe 
La Topoloveni, zacusca de ghebe este numită regina zacuștii pentru că este cea mai apreciată dintre sortimentele de zacuscă. Respectă întocmai rețeta tradițională și conține ghebe culese toamna din pădurile de stejar ale României. Cu un conținut crescut de ghebe și cu ingrediente care completează gustul inconfundabil, dulceag, de legume coapte pe flacără, zacusca de ghebe devine un preparat ales cu entuziasm de vegetarieni și de cei care țin post, ca și de toți iubitorii de bunătăți autentice.  

Zacuscă țărănească 
Fasolea albă aleasă bob cu bob, spălată și fiartă bine în multe ape este combinată cu legume proaspete tocate atât cât trebuie.
Toate se pun la făcut în mașina de fiert, care seamănă cu ceaunul de acasă, pentru a te trimite cu gândul la o masă câmpenească cu cei aproapiați. O variantă de gustare de post sau vegetariană care îți oferă cu adevărat o experiență gustoasă și o alegere potrivită pentru zilele în care vrei să-ți amintești de gustul de acasă. 

Fiecare zi de post merită un răsfăț cu gustările Bunătăți de Topoloveni, respectând natura si bucurându-ne de ce are ea mai sănătos și mai gustos de oferit. Este motivul pentru care Topoloveni a devenit în 2017 lider de piață pe categoria ”zacuscă”, conform GFK.  
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod