Vacanțele la mare în Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria, preferatele românilor la Târgul de Turism

Sejururile într-o destinație de litoral au fost cele mai căutate de vizitatorii Târgului de Turism al României, ediția de primăvară, confirmând ideea că românii caută în această perioadă, în principal, să-și asigure vacanța de vară, arată bilanțul Christian Tour, cel mai mare touroperator de pe piața locală.
Astfel, pachetele cu reduceri de până la 50% și cele cu extra-discounturi oferite pe perioada târgului în destinații precum Grecia, Turcia, Spania și Bulgaria au fost cele mai căutate de către turiștii români. Și vacanțele în România sunt pe un trend crescător, litoralul, stațiunile balneare și zona Maramureșului fiind cele mai accesate de turiști, arată datele agenției de turism.

În cele patru zile ale Târgului de Turism al României, eveniment care s-a desfășurat în perioada 22-25 februarie, peste 7.000 de persoane au cumpărat vacanțe de la standul Christian Tour, precum și din sediile agenției din întreaga țară, în care turiștii au găsit vacanțe cu aceleași reduceri și în aceleași condiții ca la târg.
Valoarea totală a pachetelor vândute depășește 3 milioane de euro, sumă cu 30% mai mare decât cea înregistrată la ediția din primăvara anului trecut a Târgului de Turism.

“Faptul că anul acesta Romexpo ne-a pus la dispoziție un pavilion nou, mult mai spațios, iar agenția noastră a ocupat un stand mai mare a făcut ca timpul de așteptare pentru turiști să scadă foarte mult, astfel că rezervările de vacanțe au putut fi făcute mult mai repede. Am avut în stand peste 50 de consultanți de turism, care i-au ajutat pe vizitatori să-și găsească imediat pachetul dorit”, a declarat Marius Pandel, Managing Partner Christian Tour.

Topul destinațiilor externe alese de cei care au cumpărat vacanțe de la Christian Tour este condus de Grecia.
Insulele elene sunt urmate de stațiunile din Turcia și de cele din Spania. Bulgaria este, de asemenea, căutată de turiștii români atât pentru petrecerea concediului de vară, cât și pentru perioada sărbătorilor pascale.

În același timp, cererea pentru vacanțe în destinații exotice este în creștere. Pe perioada târgului, au fost rezervate vacanțe în Thailanda, India ori China, circuitele în destinații exotice fiind proaspăt introduse în oferta touroperatorului.

“Primele pachete care s-au epuizat au fost cele cu reduceri foarte mari. Pe perioada târgului, discounturile acordate au fost de până la 50%, dar Christian Tour a pregătit și oferte precum o săptămână de cazare în Grecia la 1 euro, bilete de avion la 4 euro și sejururi all inclusive în Antalya de la 99 de euro”, a precizat Marius Pandel.

În ceea ce privește destinațiile interne, oferta variată adusă de Christian Tour la Târgul de Turism prin platforma de rezervări hoteliere HelloRomania.eu a făcut ca numărul vacanțelor în țară rezervate în timpul târgului să fie pe un trend crescător.
Principalele destinații alese de turiști sunt litoralul – pentru minivacanța de 1 Mai și pentru vacanța de vară, stațiunile balneare și zona Maramureșului – pentru perioada Paștelui și pentru minivacanța de Rusalii.  

“Dacă ar fi să creionăm un profil al turistului care s-a oprit la standul agenției noastre, ar fi foarte greu, pentru că ofertele variate în foarte multe destinații au adus la stand atât familii cu copii, cât și seniori sau cupluri. De pildă, ne-am bucurat să îi fim de ajutor unui cuplu care a venit la noi pentru a-și cumpăra sejurul pentru luna de miere în Mallorca”, a adăugat reprezentantul touroperatorului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod