Unt Koliba iti propune o reteta cu gust de toamna!

Unt Koliba - Amestec tartinabil, obţinut din smântână și grăsimi vegetale. Este tratat prin pasteurizare şi are o culoare naturală, gălbuie. Gustul său este asemănător cu cel al untului, de smântână dulce-acrişoară. Si pentru ca toamna a venit mai repede decat am fi crezut, iata o reteta cu gust de toamnă: Vinete gratinate cu roşii şi brânză

Daca ti-ai luat la revedere de la vară, nu este cazul să îţi iei rămas-bun şi de la vinete,  aceste legume minunate care ţi-au răsfăţat papilele gustative tot sezonul cald, în salate savuroase cu ceapă şi maioneză.
Vinetele rămân în vogă şi în meniul de toamnă, dar îmbracă “haine” noi, în reţete ceva mai consistente, care devin o sursă grozavă de energie în sezonul rece.

Dacă timpul te presează, dar pofta de vinete nu-ţi dă pace, alege calea compromisului în bucatarie cu un preparat savuros, care e gata in maximum 30 de minute: Vinete gratinate cu roşii şi brânză.

Ingrediente:

2 vinete

2 roşii

2 căţei de usturoi

200 g urdă dulce Ricoletka, Koliba

100 g caşcaval Koliba

50 g unt Koliba cu conţinut redus de grăsimi

2-3 linguri de pesmet

sare

piper

Mod de preparare:

Spală vinetele şi taie-le felii (fără a le curăţa de coajă).
Pune-le într-un bol, sărează-le şi lăsă-le 30 de minute deoparte, după care scurge-le de zeama lăsată. Topeşte untul într-o tigaie nonaderentă şi prăjeşte feliile de vinete pe ambele părţi.

Tapetează un vas termorezistent cu unt, presară pesmetul pe fundul lui şi aşază vinetele prăjite în el. Acoperă-le cu bucăti de urdă, sărează-le şi piperează-le, apoi aşază câte un strat de felii de roşii pe ele. Toacă mărunt usturoiul şi pune-l deasupra roşiilor, apoi rade caşcavalul şi adaugă-l din abundenţă peste vinete.
Bagă vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau până când caşcavalul se rumeneşte pe deasupra.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod