Un viitor mai bun pentru mediul înconjurător cu noile tehnologii lansate de Grundig

Grundig, lider european ce oferă game complete de electrocasnice şi echipamente electronice destinate casei, a lansat în cadrul IFA 2018 o gamă de noi tehnologii inspirate de nevoile şi stilul de viaţă în continuă schimbare ale consumatorilor, care contribuie, de asemenea, la un viitor sustenabil.

În contextul în care efectele deșeurilor din plastic asupra mediului înconjurător sunt din ce în ce mai dăunătoare, Grundig a lansat în 2018 o cuvă pentru uscătoarele de rufe, dar și aspiratorul Zio+, realizate din plastic reciclat. Aspiratorul Zio+ a fost desemnat anul acesta drept „Produsul din plastic reciclat al anului” de către Plastic Recycling Show Europa (PRS).

Grundig a dezvoltat, de asemenea, o nouă tehnologie destinată mașinilor de spălat rufe.

Prin integrarea unui sistem tehnologic, sunt filtrate până la 99% din microfibrele rezultate în urma spălării.

Sistem de filtrare a fibrelor

În încercarea de a reduce efectele negative ale bioacumulării microfibrelor, Grundig a dezvoltat tehnologia de filtrare a fibrelor. Integrat în mașinile de spălat rufe, sistemul de filtrare a fost proiectat pentru a împiedica microfibrele rezultate în urma spălării hainelor să fie deversate în sistemul de canalizare. Acest lucru contribuie la reducerea semnificativă a poluării ecosistemului acvatic.

Aspiratorul Grundig Bodyguard

Din 2014, Arçelik, grup din care face parte Grundig, desfășoară o campanie ce are ca scop reciclarea aparatelor electrocasnice în centre dedicate.

Prin procese inovatoare, materialului plastic din aparatele electrocasnice uzate i se dă o a doua viață, luând forma aspiratorului Grundig Bodyguard. 90% din materialul plastic utilizat pentru producerea aspiratorului provine din centrele Arçelik Waste Electric Electronic Equipment (WEEE).

Acest produs eco-friendly  reprezintă un pas major ce contribuie la eforturile globale de reciclare a materialelor plastice pe bază de petrol și la reducerea volumului de materiale nereciclate.

Cuve din plastic reciclat

Dezvoltarea unui nou tip de material permite ca Grundig să utilizeze plastic reciclat provenit din pet-uri pentru producerea cuvei unei game de uscătoare de rufe. În acest fel, pentru fiecare 200,000 de uscătoare de rufe produse, se folosesc peste 12 milioane de pet-uri de 500 ml.

În același timp, noua tehnologie de producție nu numai că diminuează poluarea cauzată de plasticul nereciclat, dar scade și emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma procesului de producție.

Poliamidă reciclată

Deșeurile din plastic reprezintă un pericol în continuă creștere pentru viața ecosistemul marin. Anual, peste jumătate de milion de vietăți marine dispar din cauza plaselor de pescuit luate de curenți. Printre acestea se numără pești, crustacee, dar și mamifere marine și broaște țestoase. De aceea, Grundig contribuie la reducerea acestui pericol prin utilizarea de plase marine reciclate în producerea noilor inovații în materie de aparate electrocasnice.

Materialul compozit pe bază de nailon, ce are o rezistență mecanică și termică ridicată, a fost dezvoltat prin reciclarea plaselor de pescuit și a deșeurilor textile și electrocasnice.

Până la sfârșitul anului 2018, 65 de tone din aceste deșeuri vor fi reciclate și vor deveni piese pentru cuptoarele Grundig. Pentru anul 2019, un obiectiv de sustenabilitate important al grupului Arçelik este extinderea utilizării acestui material și pe alte categorii de produse, astfel încât să se utilizeze peste 330 de tone de deșeuri reciclate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod