Un Revelion de lux în România, cât o vacanță de 7 nopți în Thailanda. Ce destinații aleg românii pentru petrecerea de Anul Nou

Românii iau cu asalt stațiunile autohtone de Revelion, astfel că mare parte din pensiunile și vilele din Maramureș și Bucovina sunt rezervate încă din primăvară.
În egală măsură, chiar și hotelurile de lux din Poiana Brașov, Păltiniș ori Băile Felix sunt rezervate aproape în totalitate, deși un pachet de Anul Nou costă între 1.000 și 2.000 de euro, mai scump decât un sejur de 7 nopți într-o destinație exotică precum Thailanda sau Dubai, arată datele companiei Christian Tour, cel mai mare operator de chartere de pe piața locală.

În ceea ce privește destinațiile interne preferate de turiști pentru petrecerea de Revelion, topul este condus de stațiunile de pe Valea Prahovei și de cele din Brașov. Clasamentul este completat de anumite stațiuni balneare, precum Băile Felix, unde turiștii sunt atrași de condițiile de cazare bune, de mesele tradiționale, programele speciale de Revelion, precum și de centrele wellness, care dispun de dușuri Vichy, saune, servicii de masaj cu uleiuri esențiale, din ce în ce mai căutate de cei care vor să se relaxeze câteva zile.

“Pe locul trei în acest clasament se situează zonele agroturistice din Bucovina și Maramureș, unde multe pensiuni și vile sunt rezervate pentru noaptea de Revelion încă din primăvară.
În acest caz, vorbim despre clienți fideli ai respectivelor unități de cazare, care merg an de an în același loc și doresc să-și securizeze vacanța de Revelion încă din prima parte a anului”, a declarat Loredana Stanciu, manager Departament Turism Intern Christian Tour.

În ceea ce privește prețurile pe care le plătesc românii pentru Revelion în România, tariful mediu pentru două persoane este de 3.500 – 4.000 de lei pentru 4 nopti de cazare, demipensiune și mese festive. Însă, există și unități hoteliere în care tarifele pentru vacanța de Revelion depășesc cu mult acest prag mediu, ajungând să coste cât un sejur într-o destinație exotică.


“La unele hoteluri din Poiana Brașov, din Păltiniș ori din Băile Felix, prețurile pentru noaptea de Revelion sar de o mie de euro și ajung chiar la 2.000 si ceva de euro. Interesant este faptul că în unele dintre aceste hoteluri, nu se mai găsesc locuri pentru Revelion, camerele fiind rezervate încă din luna august.
Pachetele includ cazare 5, 6 sau 7 nopți, mic dejun, cine, petrecere tematică de Revelion și foc de artificii, animație pentru adulți și copii, acces la spa și spuma party”, a adăugat Loredana Stanciu.

Reprezentanții touroperatorului subliniază că aceste pachete de lux în țară costă cât o vacanță în Thailanda, unde un sejur de Revelion în Krabi, de pildă, costă aproximativ 700 de euro de persoană. De altfel, Thailanda este una dintre cele mai căutate destinații exotice pentru vacanța de Anul Nou, în ultimii ani tot mai mulți români alegând să-și petreacă noaptea dintre ani în această destinație caldă.

De asemenea, tot din categoria destinațiilor externe, au crescut solicitările de vacanțe de Revelion în Istanbul, unde pachetul de 4 nopți de cazare cu mic dejun și transport cu autocarul costă 200 de euro de persoană.


“O vacanță de Revelion în Istanbul este de aproximativ zece ori mai ieftină decât la unele hoteluri din România. În cele cinci zile, turiștii au ocazia să viziteze Palatul Topkapî, unde se află și sabia lui Ștefan cel Mare, pot face o croazieră pe Bosfor, pot explora Marele Bazar sau pot descoperi bucătăria turcească. Iar transportul cu autocarul nu îi dezarmează pe turiștii români, care sunt obișnuiți să stea în trafic, pe Valea Prahovei, tot atâtea ore cât durează drumul de la București la Istanbul”, a declarat Raluca Hatmanu, director de marketing și comunicare Christian Tour.

O alta destinatie externă de care românii au devenit interesați pentru Revelion 2019 este Skopje, capitala Macedoniei, unde pachetul de Revelion costă 350 de euro de persoană.

***
Christian Tour, companie care face parte din grupul Memento Group cu sediul central la Amsterdam, este cel mai mare operator de chartere din România.
Compania condusă de frații Cristian și Marius Pandel activează de 21 de ani pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online).


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod