UE sprijină tinerele talente regizorale

UE a lansat astăzi cinci scurtmetraje regizate de tineri promițători, ca parte a campaniei de comunicare #EUandME.

Comisia Europeană a lansat astăzi cinci scurtmetraje realizate de tineri regizori promițători, ca parte a campaniei de comunicare #EUandME. Cei cinci regizori sunt câștigătorii concursului #EUandME  „Young Filmmakers Competition”, care le-a oferit europenilor cu vârsta între 17 și 35 de ani posibilitatea de a regiza un scurtmetraj sub îndrumarea unor cineaști profesioniști și cu ajutorul unui grant din partea Comisiei Europene.

Tinerii regizori au fost invitați să-și folosească povestea #EUandME pentru a aduce Europa mai aproape de tineri.

Scopul este de a iniția un dialog cu tinerii și de a-i încuraja să pună în lumină subiectele care îi preocupă, prin intermediul filmelor. Câștigătorii au primit sprijin și îndrumare de la regizori profesioniști implicați în campania #EUandME: Matthias Hoene, Tomasz Konecki, Zaida Bergroth, Yorgos Zois și Dalibor Matanić. De asemenea, au primit fonduri de la Comisia Europeană pentru a-și realiza filmul. Filmele au fost publicate pe site-ul campaniei #EUandME (europa.eu/euandme).

Despre filme

Fiecare film se concentrează pe câte o temă a campaniei #EUandME: competențe și afaceri, sectorul digital, mobilitate, durabilitate și drepturi.

Eugen Dediu este singurul român căștigător în cadrul Young Filmmakers Competition. Pasionat deopotrivă de muzica clasică și de film, Eugen este unul dintre cei cinci tineri din Europa acceptați, la începutul acestui an, într un program de mentorat dezvoltat de Comisia Europeană,  și beneficiari ai câte unui grant în valoare de 7.500 de euro pentru a-și pune în practică ideea de film cu care s-au înscris în competiție. La doar 23 de ani a regizat ‘’New World Symphony’’:

Simfonia din lumea nouă - Regizat de Eugen Dediu, din România (Sectorul digital)

Muzicieni din diferite țări ale Europei se pregătesc pentru un concert, în timp ce producătorul îi privește pe ecranele din studioul de înregistrare.

Deși nu sunt în aceeași încăpere, muzicienii cântă ca o orchestră, iar concertul este transmis în direct pe internet.

În perioada 29 iulie  - 1 septembrie, campania EUandME va desfasura un eveniment în cadrul Festivalului de Arte Vizuale Amural din judetul Brașov. Acesta include un parteneriat cu One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, alături de Poster Jam și de radioul online milkywaves.live. Scopul evenimentului este de a face cunoscute beneficiile locuirii pe teritoriul Uniunii Europene unui număr cât mai mare de tineri cu ajutorul augmented reality prin intermediul elementelor 2D.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod