Turquoise Restaurant - bucatarie turceasca autentica

Bucataria turceasca este considerata a fi una dintre cele mai bune şi sanatoase, deoarece este influentata de mai multe culturi si natiuni. Pe langa aceasta, mancarurile specifice turcesti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorita gustului lor deosebit. Turquoise Restaurant s-a deschis in luna ianuarie cu viziunea de a crea in Bucuresti cea mai autentica si mai deosebita experinta culinara turceasca. La Restaurantul Turquoise, te vei simti imediat ca si cand ai fi pasit in orasele din Turcia.

Va asteapta o varietate de feluri turcesti, servite intr-o ambianta confortabila si primitoare. De asemenea, in orele tarzii va puteti bucura de aromele unice de narghilea, insotie de o mare varietate de bauturi, intr-o atmosfera de lounge.

Bucataria turceasca, preparatele din bucataria nationala a Turciei sunt in mare masura continuarea bucatariei otomane, care a influentat bucataria din Orientul Mijlociu si din Balcani si de la care a imprumutat la randul ei, multe elemente. In plus, bucataria turceasca se schimba in functie de regiune, astfel incat regiunea Marii Negre, sud estul sau centrul Anatoliei au toate propriile varietati bogate.

Bucătăria turcească a influențat bucătăriile vecinilior, incluzând și România.

Rețetele culinare diferă de la o zonă la alta, în funcție de tradiții și de geografie. Sudul este faimos pentru rețetele de kebab, baklava și kadayif . În partea de est, bucătăria turcească folosește mult maslinele și uleiul de măsline datorită cultivării lor intense în zonă.

Turquoise ofera mai multe preparate din bucataria din Sud-Est si preparate din carne (in special kebab) in meniul sau. Kebabul a existat inca de la aparitia focului. Originea cuvantului bebab provine de la „Kabuba”, ceea ce inseamna gratar in limba sumeriana.

Ingredientele frecvent utilizate în specialitățile turcești sunt: miel, pește, pui, vită, vinete, ardei, ceapă, usturoi, linte, fasole și roșii. Nucile, fisticul, alunele împreună cu condimentele au un loc special în preparatele din bucătăria turcească și sunt utilizate în scară largă în deserturi. Turquoise Restaurant este situat pe strada Theodor D. Sperantia, nr. 96 (zona Decebal).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod