Turiștii românii petrec Sărbătorile Pascale la munte în România, pe litoral în Bulgaria sau Grecia și în pelerinaje în Israel

Cu toate că în trecut Paștele era considerat în România o sărbătoare care trebuie petrecută acasă, cu familia, în ultimii ani lucrurile au început să se schimbe și tot mai mulți români aleg să îşi ia familia şi să petreacă vacanţa de Paşte în Bucovina, Nisipurile de Aur, Albena, Insula Creta și Insula Corfu sunt principalele destinații care atrag turiștii români cu ocazia Sărbătorilor Pascale, iar pe lângă acestea în topul preferințelor încep să-și facă loc și pelerinajele în Israel sau croazierele pe Marea Mediterană. Cheltuiala medie pentru un sejur de Paște în străinătate nu depășește 300 de euro de persoană, în timp ce pentru o vacanță în România se alocă cel mult 200 de euro, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Majoritatea celor care aleg să-și petreacă sărbătorile departe de casă sunt fie familiile cu copii, fie seniorii.

În timp ce familiile cu copii și-au îndreptat atenția în acest an către vacanțele all inclusive în destinații precum Bulgaria, Grecia sau România, mulți seniori au ales, spre deosebire de alți ani, să nu mai rămână acasa și să plece în pelerinaje sau în vacanțe speciale de tip Senior Voyage în Spania, Italia sau Elveția. Beneficiind de oferte speciale şi reduceri substanţiale de extra-sezon, în regiuni turistice celebre (cum sunt Costa del Sol, Costa Brava, Sicilia sau Toscana), relativ inaccesibile acestui segment în plin sezon.

Românii care preferă să petreacă Sărbătorile Pascale în destinațiile din țară au optat pentru o vacanță într-una dintre stațiunile balneare sau montane, precum Băile Felix, Băile Herculane, Băile Tuşnad, Predeal sau Poiana Braşov, dar și în Maramureș, unde vor sărbători în mod tradițional, cu masă festivă și obiceiuri de Paște. Cei care aleg hotelurile de lux din staţiunile autohtone se vor bucura și de acces la SPA şi de alte servicii de răsfăţ (masaj, saună, acces la piscină, etc.).

Destinațiile externe cele mai căutate sunt cele de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre (Nisipurile de Aur și Albena), din Grecia (Creta și Corfu), dar și Tenerife, Portugalia, Costa del Sol, Napoli-Sorrento, Sicilia, Ţara Bascilor sau Toscana pentru programele Senior Voyage, croazierele pe Marea Mediterană și pelerinajele în Israel. În ultimii 2-3 ani, se remarcă un interes semnificativ crescut pentru pachetele de croaziere în această perioadă de primăvară, datorită serviciilor complete incluse în acest tip de pachet turistic. Acesta devenind un produs turistic tot mai accesibil oricărui segment de turişti, având toate serviciile asigurate (transport cu avionul, cazare, masă tip All Inclusive la bord, transferuri de la aeroport până în port şi asistenţă turistică în limba română). Tarifele pornesc de la 599 euro/persoană pentru un astfel de pachet de croazieră complet.

Mulți români au profitat de perioada sărbătorilor și și-au prelungit vacanța după Paște, astfel încât aceasta să dureze 7-8 zile.

Cheltuiala medie pentru un sejur de Paște în străinătate nu depășește 300 de euro de persoană, în timp ce turiștii care aleg destinații din România plătesc mai puțin de 200 de euro de persoană. Multe dintre vacanțele pentru perioada Sărbătorilor Pascale au fost achiziționate încă de anul trecut, și mai ales în cadrul târgurilor de turism, pentru a beneficia de cele mai mari reduceri. Cu toate acestea, în luna martie și începutul lui aprilie anul acesta, numărul sejururilor cumpărate pentru perioada 12 - 17 aprilie a crescut considerabil, atingându-se astfel grade de umplere de peste 95% pentru locurile puse la dispoziție de agenție.

În această perioadă, Christian Tour a  lansat o campanie de vacanțe cadou de la Iepuraș cu pachete de vacanță speciale pentru fiecare categorie de turişti:  Vacanţe pentru EA şi pentru EL:  sejururi charter pentru vară în Corfu, Zakynthos, Creta, Santorini sau Bulgaria; circuite culturale în Europa; croaziere -  pachet complet;  Vacanţe pentru PITICI: sejururi pe litoral în România (Mamaia, Eforie, Nord, Jupiter, Venus, Neptun); sejururi în străinătate la hoteluri cu Aqua Park şi activităţi speciale pentru copii;  Vacanţe pentru BUNICI: senior Voyage în străinătate (Tenerife, Costa del Sol, Țara Bascilor); senior Voyage în Româ nia (Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, Moldova-Basarabia); călătorii pentru suflet (pelerinaje) în Grecia - Sf.

Efrem cel Nou; Grecia - Sf. Paisie și Complexul Meteora; Grecia – Sfinţii tămăduitori sau în Bulgaria – Balchik; Bulgaria – Balchik şi Nessebar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod