Trucurile designerilor pentru o "casa fara stres"

Exista multe surse de stres in viata noastra si, de cele mai multe ori, le putem identifica pe cele care ne scot din starea de echilibru: serviciul, prea multe activitati de indeplinit intr-un timp foarte scurt, problemele economice, sanatatea. Exista, insa, si momente in care nu cunoastem sursa de stres care ne strica buna-dispozitie. Dar daca una dintre acestea este chiar casa noastra?

Designerii magazinului de mobila mobshop.ro spun ca modurile in care arata si este amenajata casa ta pot ridica nivelul de stres.

Ca sa fii sigur ca te bucuri la maxim de locuinta ta, designerii iti ofera cateva trucuri pentru un spatiu armonios si relaxant:

- Elimina tot ceea ce nu iti este necesar, deoarece o casa plina de lucruri care nici macar nu sunt asezate la locul lor sau nu au un loc al lor creeaza haos si genereaza stres. Acorda-ti timp sa faci ordine si sa te gandesti daca ai cu adevarat nevoie de fiecare lucru sau mobilier din casa ta. In acest fel, te vei bucura de un spatiu relaxant.
- Nu amana lucrurile! Cand spunem asta, ne referim inclusiv la primul truc oferit de designeri.

Multe lucruri care se aduna, precum calcatul rufelor, spalatul vaselor, aranjatul hainelor in dulap, creeaza disconfort si iti dau o stare de agitatie.
- Infrumuseteaza-ti casa cu flori, deoarece acestea purifica aerul. Un aer curat inspirat confera organismului o stare de bine si insasi activitatea de a avea grija de flori te va relaxa.
- Regandeste-ti amenajarea holului de la intrare! - Intrarea in casa este deseori un loc de trecere, iar acesta nu trebuie sa fie incarcat. Un raft si un cuier dedicate hainelor si incaltamintei te vor ajuta sa pastrezi ordine inca de la intrarea in casa.
Asadar, creeaza-ti obiceiul sa pui haina in cui inca de la intrarea in casa, iar incaltamintea in sertarul dedicat.
- Creeaza un colt de relaxare in locuinta ta! - Un scaun confortabil langa o sursa de lumina naturala, cateva carti si una sau doua paturi moi pot fi suficiente pentru a-ti amenaja un colt care invita la relaxare. Inlatura din aceasta parte a casei tot ce inseamna electronice si electrocasnice si bucura-te de cateva momente doar cu tine si povestile scrise.

Pune in practica aceste sfaturi si vei observa schimbari importante in starea ta de spirit!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod