Traieste o experienta gastronomica de vis cu Mozart Chocolate Cream Liqueur

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa te lasi cucerit de o combinatie de gusturi autentice? Sa simti aroma delicioasa a ciocolatei belgiene invaluita in parfumul ametitor al batoanelor de vanilie de Madagascar si cremozitatea data de frisca olandeza.
Lichiorul de ciocolata Mozart, te rasfata cu doua sortimente special concepute pentru gusturile rafinate: Mozart Chocolate Cream si Mozart White Chocolate Vanilla Cream.Cu acest lichior irezistibil, poti da frau liber creativitatii tale, folosindu-l ca topping pentru salate de fructe, inghetata sau ca ingredient pentru prajituri. Renate Gruber,  fondatoarea CupCakes Viena, a conceput o reteta speciala de cupcake, simplu de preparat, ca tu sa ii surprinzi pe toti cei dragi.

CUPCAKE CU LICHIOR DE CIOCOLATA MOZART

Ingrediente pentru blat: 125 gr unt moale nesarat, 125 gr zahar rafinat, un varf de cutit de sare, 3 oua, 250 gr faina de grau alba, un plic de zahar vanilat, 2 lingurițe de praf de copt, 125 ml lichior de ciocolata Mozart, 5 linguri de cacao.
Ingrediente pentru toppingul Mozart: 350 ml smantana dulce, 600 gr ciocolata 45% conținut de cacao, 2 linguri de miere, un cub mic de unt, 120 ml lichior de ciocolata Mozart. 

Preperare blat: se adauga untul, ouale, sarea și zaharul intr-un blender și se amesteca la cel mai inalt nivel. Se amesteca zaharul vanilat și jumatate din cantitatea de  faina. Se adauga restul ingredientelor in vas și se amesteca din nou. La final, se amesteca faina ramasa și se pune amestecul in formele de cupcake, umpland-le pana la 2/3.
Se coace timp de 30 de minute la 180 ° C. Preparare topping:  se aduc smantana, mierea și untul la fiert. Se taie ciocolata in bucați fine și se pune intr-un castron. De indata ce amestecul de crema fierbe, se toarna peste ciocolata marunțita fin. Se amesteca pana cand amestecul este neted. La final, se adauga 120 ml lichior de ciocolata Mozart și se mixeaza usor cu un blender vertical, timp de aproximativ 2-3 minute. Se lasa intr-un loc rece peste noapte. (Nu la frigider, deoarece topping-ul va deveni prea greu.) A doua zi, se mixeaza toppingul la viteza mare timp de aproximativ un minut cu un mixer vertical.
Se lasa toppingul sa se odihneasca timp de 10 minute, permițandu-i sa se stranga și sa se formeze. Cu un pos cu o duza in forma de stea, se decoreaza cu topping cupcake-ul de ciocolata racit.

Prin design-ul atractiv al sticlei, asociat cu gustul fin al bauturii, Mozart devine bautura preferata a tuturor celor care vor sa isi satisfaca aceasta “placere vinovata” data de ciocolata delicioasa din compozitia lui.  Relaxeaza-te savurand un pahar de lichior de ciocolata Mozart sau un desert savuros preparat cu acesta, care te va incarca de energie pentru intreaga zi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod