Top 5 destinatii de vacanta pentru vara lui 2017

A venit vara si esti deja cu gandul la vacanta? Simona Musca, autoarea cartii Conjugat la feminin, ne-a ajutat cu un top 5 recomandari pentru aceasta vara. „Deja ma incearca gandurile de vacanta, cu drumuri la aeroport, cu facut si desfacut bagaje, cu harti mototolite prin buzunare, cu cateva perechi de ochelari de soare la purtator si cu spatiu in telefon pentru noi serii de fotweografii".

Iata un scurt „Top 5” al destinatiilor recomandate de Simona pentru vacanta de vara:

1. Insula Madeira (Portugalia)-  "Programul meu pentru cele 5 zile petrecute pe aceasta insula s-a impartit intre: plimbari cu telefericul, vizitarea Gradinilor suspendate din Funchal ( unde se gasesc si Muzeul African, Muzeul de Piatra Naturala, Cascade ), vizitarea Muzeului de jucarii, excursie la Cabo Girao, vizitarea Piscinelor vulcanice din Porto Moniz, croazniera cu salupa printre delfini si concertele cu muzica Fado".

2.

Barcelona (Spania)- "Este pentru mine orasul in care mi-as petrece vacanta de vara in fiecare an. Barcelona parca imi ofera de fiecare data altceva, parca are alt parfum. Nu ma satur niciodata atunci cand ajung in Barcelona sa vizitez Sagrada Familia. Ador sa-mi rezerv o zi doar pentru a o petrece in parcul de distractii Port Aventura. Printre obiectivele turistice „bifate” pana in prezent se numara: Parcul Guell, bulevardul La Rambla, Aquarium, stadionul Camp Nou, Gradina Botanica, Piata Catalunya, Piata Spaniei, Casa Batllo, Tibidabo ( unde imi petrec cateva ore bune ), Castelul Montjiuc, Muzeul figurilor de ceara. Si niciodata nu plec din Barcelona fara sa participi la un spectacol de flamenco sau fara sa revad Fantanile Dansatoare".

3. Praga (Cehia) - "Schimbam un pic registrul destinatiilor pentru vacanta de vara si ajungem intr-un oras tare drag mie.
Un oras potrivit celor care vor sa viziteze, sa cunoasca, sa descopere. Si ai ce sa vizitezi: de la Castelul din Praga, pana la Casa care danseaza. De la Gradina Zoologica pana la cladirea Primariei si Ceasul astronomic. De la Palatul si gradinile Wallenstein pana la spectacole ale unor fantani care danseaza. De la turnul Petrin pana la plimbari cu trasura. Iar Praga ofera un program artistic variat pe parcursul unui an intreg, Spre exemplu, in vara in care am vizitat Praga, am avut ocazia sa mai gasesc bilete pentru concertul Pearl Jam
".

4. Florenta (Italia) - "Cand spun Florenta spun romantism, spun liniste, spun bucurie, spun emotie. Cand ma gandesc la Florenta, ma gandesc la Domul Santa Maria del Fiore, ma gandesc la Ponte Vecchio ( Podul de aur ), la Basilica Santa Croce, la Palazzo Vecchio, la Palazzo Pitti ( unde anual se organizeaza evenimente renumite de moda ), dar mai ales ma gandesc la energia pe care o castig de fiecare data cand urc spre Gradina Trandafirilor, de unde am o vedere panoramica splendida ( imi rezerv ore in sir pentru a-mi petrece timpul aici, ma incarc cu multa liniste si simt ca ma viziteaza inspiratia atat pentru condei, cat si pentru diversele roluri pe care le interpretez pe scena)".

5.

Bruges ( Belgia ) - "Ador oraselele mici! Oraselele in care miroase a autentic, in care toata lumea cunoaste pe toata lumea si in care bicicleta este principalul mijloc de transport. Eu aseman acest oras cu cel din cartile de povesti. Simt de fiecare data ca ma reintorc in copilarile, ca revin la adevaratele valori, ca timpul parca sta in loc pentru a da sansa de a ma bucura de lucrurile mici, simple. Centrul istoric, care se afla in patrimoniul UNESCO, este ticsit de bliturile aparatelor foto, de biciclete, de trasuri. Am petrecut o singura zi in acest oras bine conservat; o zi in care m-am lasat purtata pe stradutele care se desprind din centrul istoric, o zi in care m-am plimbat cu bicileta, am „calatorit” cu trasura si am facut o scurta „croaziera” pe canalele orasului cu o barca cu motor. Nu am rezistat tentatiei de a intra in magazinele cu multa ciocolata! Daca ajungi in vara acestui an in Brugges,nu ocoli piata centrala, Markt si nici turnul Belfry.
Oraselele mici sunt oaze de inspiratie pentru mine – gasesc aici spiritul acela de om bun pe care il gasesc rar. Descopar locuri in care-mi permit sa visez, locuri de unde-mi incarc bateriile si locuri in care as vrea sa revin.
", a mai spus Simona Musca.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod