Tonul face muzica...stomacului!

Se zice că tonul face muzica! Este adevărat, dar tonul bun, face și salata memorabilă!  Cum trebuie să fie o mâncare sau o gustare sănătoasă și ideală? Să nu fie grea, în cantitate mare sau cu ingrediente greu digerabile. Să fie gustoasă, aspectuoasă, suficient de bogată în vitamine, cu un conținut caloric optim. Ușor și rapid de preparat! Iata trei tipuri de salate epice, reprezentate cu brio de gama EVA de la Podravka România!

1.    Salată de ton, dalmată combină bucățile de ton de cea mai bună calitate, legumele variate și mirodeniile specifice acestei bucătarii, bogate în acizi grași omega 3. Alături de ton, fasole albă, bucățele de morcovi și felii de măsline verzi, înnobilate cu un strop de lămâie, salata ne va seduce oferindu-ne multe plăceri nutritive, pe care doar Coasta Dalmată le poate oferi! (Valoare energetică 294 kcal / 1219 kJ)

2.    Salată de ton, mediteraneană.

Tonul atent selecționat, acompaniat de legume precum linte, năut, morcovi, fasole roșie și măsline verzi feliate, va exploda, într-un gust irezistibil odată cu fiecare înghițitură, datorită mirodeniilor specifice, elemente cheie, care fac această experiență culinara din bucătăria mediteraneană atât de specială! (Valoare energetică 284 kjcal / 1177 kJ)

3.    Salată de ton, mexicană este o salată gata preparată, care vă va permite o masă de bună calitate, cu un timp de preparare extrem de mic. Ea include cel mai moale ton și cele mai rafinate și variate legume: fasole roșie, porumb, ardei și morcovi. Totul este mixat, evident, în stilul și gustul mexican, cu puțin chilli, care, prin atingerea fină și ușor picantă, îi va conferi desăvârșirea! (Valoarea energetică 254 kcal / 1055 kJ)

Pentru amatorii de drumeții și expediții cu cortul, aceste salate cu ton, gata preparate, reprezintă un must have, pe durata călătoriei respective.

Pentru posesorii de rulote, oamenii obișnuiți cu schimbarea locului de campare sau odihnă, cu explorarea sau căutarea unor peisaje noi, aceste soluții delicioase, aflate mereu la îndemână în dulăpiorul din minibucătăria pe roți, înseamnă o garanție a reușitei vacanței respective. Chiar și acasă, când ești cu ochii la film și ți-ai face ceva bun, rapid, în pauza publicitară, tot gama EVA te ajuta.

Toate aceste conserve pot fi consumate fără prelucrare culinara anterioară! Așadar, atunci când ne dorim ceva bun și extrem de rapid „de gătit”, nu trebuie decât să deschidem ușa dulapului din bucătărie și să alegem ce anume vrem. Garantate timp de 4 ani, păstrate la temperatura camerei, salatele noastre gata preparate, ne vor aștepta, cumințele, să ne hotărâm să le savurăm!

Și pentru care alt motiv vă mai recomandăm tonul combinat cu legume și diverse mirodenii, în toate aceste salate? Pentru a pierde câteva kilograme în greutate și, da, pentru întărirea sistemul imunitar.

Indiferent de specie (fie că este ton roșu, ton alb sau ton cu aripioare galbene) important este că toate au carnea bogată în macro și micronutrienţi, foarte buni pentru sănătate. Specialiștii au ajuns la concluzia că tonul din conserve are o cantitate mai mică de grăsimi decât cel proaspăt pescuit, deoarece aceasta este redusă prin procesul de prelucrare. După prinderea peștelui, acesta este ținut în sare și astfel își pierde o parte din grăsimile naturale.
    

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod