Tendințele Arthur Murray pentru dans de nuntă în 2017

În plin sezon de nunți, profesorii școlilor de dans Arthur Murray semnalează câteva aspecte relevante, la nivel mondial, privind tendințele actuale în materie de dans al mirilor.
Printre tendințele remarcate de profesioniștii din cele peste 280 de studio-uri Arthur Murray din întreaga lume se numără preferința clară pentru coregrafii tip “poveste”, faptul că valsul începe să piardă teren în fața stilurilor de dans mai moderne, precum și creșterea popularității dansurilor de grup executate ca surpriză între parteneri.

Dansul mirilor, nu valsul mirilor

Tradiționalul și grațiosul vals tinde să fie înlocuit cu stiluri de dans active și combinații surprinzătoare de stiluri. Tendința a fost observată la nivel global încă de anul trecut, când mirii au început să se orienteze spre stiluri de dans mai dinamice și mai spectaculoase.
Această abordare este preferată și în acest an, tinerii căsătoriți alegând din ce în ce mai mult stiluri de dans mai puțin obișnuite până acum pentru dansul mirilor, precum foxtrot, charleston, salsa, bachata, cha-cha-cha sau elemente de rock-n-roll.

Coregrafii cu poveste

În plus față de sezoanele trecute, în această vară intervine ideea de dans-poveste, pusă în scenă ca o mini piesă de teatru. În cadrul unei astfel de reprezentații, instructorii Arthur Murray sunt atenți să surprindă într-un mod cât mai creativ personalitățile mirilor și emoțiile transmise de relația dintre aceștia.
Mirele și mireasa se transformă astfel în protagoniștii unui moment artistic memorabil. Pentru realizarea acestuia sunt folosite props-uri, accesorii specifice scenariului și tematicii evenimentului, precum scrisori de dragoste, flori, piese vestimentare sau alte obiecte ce întregesc povestea descrisă.
Coregrafiile cu povești se potrivesc în special în cazul nunților tematice, în care elementele din temă sunt folosite pentru a crea un cadru al dansului.


Dansurile de grup surpriză, o modalitate excelentă de a destinde atmosfera Surprinderea partenerului sau a partenerei este întotdeauna o idee binevenită, mai ales în cadrul evenimentului pe care amândoi și-l vor aminti cu plăcere de-a lungul vieții.
De aceea, dansurile de grup surpriză sunt o alegere din ce în ce mai populară printre tinerii care se căsătoresc. De obicei, acestea au loc la începutul petrecerii, când mirii sunt însoțiți de prieteni și apropiați, dar pot fi realizate și la jumătatea acesteia, alături de părinți și alte rude. Stilurile de dans preferate pentru dansurile surpriză sunt energice și neașteptate, dar se pot schimba pe parcurs, pe măsură ce intervin și alte persoane pe ringul de dans.


Tinerii dau de multe ori dovadă de nonconformism, lucru ce se reflectă uneori și în alegerile lor în materie de dans.
Pentru cei care vor să iasă din tipare, dansurile de tip flash-mob sunt o opțiune foarte bună; deși acestea pot părea mai greu de pus în scenă, instructorii de dans sunt întotdeauna pregătiți să le ofere tinerilor toate îndrumările de care au nevoie în acest sens.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod