Tabara Gazeta Matematică - eveniment educațional cu tradiție ce reunește elevi pasionați de matematică

În perioada 14-19 august 2017, la Câmpulung, are loc cea de a opta ediție a Taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro (produs Intuitext), eveniment educațional cu tradiție ce reunește elevi pasionați de matematică și profesori dornici să-i conducă spre performanță.

Eveniment educațional cu tradiție, dar și ocazie unică de a descoperi tainele neștiute ale matematicii, Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro (produs Intuitext) le oferă ocazia participanților, în perioada 14-19 august 2017, de a duce pasiunea pentru fascinanta știință a cifrelor la nivel de performanță.

Anul acesta, s-a înregistrat un număr record atât de elevi (220), cât și de profesori (peste 50) dornici să le ofere copiilor lecții deosebite de matematică.

Între surprizele ediției de anul acesta a Taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, se numara:

•    Ateliere de GO, organizate de domnul profesor Cobeli de la IMAR, în care  vor fi prezente informații despre GO (din istorie și contemporaneitate), legăturile cu matematica, știința calculatoarelor, inteligența artificială. Într-o serie de lecții succesive, elevii vor descoperi regulamentul jocului.

În plus, vor fi organizate sesiuni de probleme și câteva concursuri.
•    Muzică și matematică – anul acesta, două profesoare de pian și 10 copii de la liceul de muzică George Enescu le vor arăta micilor matematicieni cum se împletesc muzica și matematica – vor fi ateliere comune în care atât muzicienii, cât și matematicienii își vor etala talentele.
•    Lecții de tip OIM (Olimpiada Internațională de Matematică).
•    Ateliere de programare şi concursuri de programare cu domnul profesor Daniel Popa (autor al manualului de Informatică și TIC de clasa a V-a la Intuitext).
•    Ateliere LaTeX (instrument digital pentru scrierea formulelor matematice, folosit și în fizică, chimie etc) cu conf.
Dr. Mihai Chiș.
•    Concursuri sportive.
•    Campionat de șah, organizat și în acest an de domnul profesor Cătălin Gherghe.
•    Atelier de dezvoltare personală – Public Speaking, cu psihopedagog Cristina Honcioiu, Intuitext.
•    Ateliere de artă - desen (cu profesorul Liviu Cioaca din Câmpulung), pictură (cu Delia Eftime – multimedia designer la Intuitext), muzică (cu Mihaela Predoiu și Cristina Predoiu – profesori de pian la liceul de muzică George Enescu).

Așadar, elevii pasionați de știința cifrelor petrec o săptămână deosebită la Câmpulung unde vor descoperi noi valențe ale Matematicii, urmând ca la finalul Taberei concursul să-și desemneze câștigătorii.
Festivitatea de premiere are loc vineri, 18 august, la casa de Cultură a Sindicatelor  C.D. Aricescu, urmând ca sâmbătă, 19 august, elevii să-și ia rămas bun de la organizatori.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod