Suprinde-i pe cei dragi la masa de Paști cu o rețetă exclusivă de la Lavazza

An de an, oameni din întreaga lume savurează cafeaua Lavazza, transformând băutul cafelei într-un adevărat ritual. Prima și cea mai importantă regulă a acestui ritual?
Cafeaua trebuie să fie bună sau, altfel spus, caracteristicile sale trebuie să rămână neschimbate. A doua regulă se referă la prepararea corectă a cafelei, iar cea de-a treia regulă este ca cel care o consumă să îi poată aprecia pe deplin gustul și aroma.  
În ultimii 25 ani, Lavazza Training Center s-a concentrat pe ultimele două reguli, implicându-se activ în educarea și cultivarea gustului iubitorilor de cafea și promovând, astfel, cultura cafelei. Centrul pregătește experți în arta cafelei, dezvoltă și testează noi rețete și învață consumatorii cât de importantă este atenția la calitatea cafelei pe care o consumă.
 Lavazza Training Center are, în același timp, misiunea de a consolida legătura dintre Lavazza și lumea haute cuisine.
Din 1998, centrul are o divizie specială de experimente, ce transformă chiar și cele mai năstrușnice idei ale echipei Lavazza în noi modalități de savurare a cafelei. S-ar putea spune, astfel, că Lavazza Training Center este primul laborator creativ al cafelei, un loc în care se studiază și crează noi rețete.
Lavazza le oferă consumatorilor săi mai mult decât o cafea de cea mai bună calitate: Lavazza le prezintă un mod cu totul și cu totul nou de a se raporta la arta culinară. Cafeaua nu mai este doar o băutură delicioasă, ci și un ingredient de bază al unor preparate dulci, cu care să își surprindă oaspeții la o cină sau pe care să le așeze pe masă la ocazii speciale, așa cum este Paștele.


Ouă, ciuperci și cafea
INGREDIENTE
Pentru 4 porții

•    4 cafele espresso (încearcă sortimentele Lavazza Crema e Gusto sau Lavazza Qualità Rossa)
•    300 g ghebe (bine gătite)
•    300 g ciuperci champignon
•    300 g gălbiori
•    2 cepe franțuzești
•    1.600 g frunze de spanac
•    4 ouă
•    200 g de unt
•    sare și piper

PENTRU CREMĂ
•    400 g ciuperci champignon
•    80 g unt
•    400 ml  lapte
•    sare și piper


 

Timp de pregătire: 2 ore
PREGĂTIRE
Toacă ceapa și taie în bucăți toate ciupercile. Pune ceapa tocată într-o tigaie cuunt și soteaz-o. Adaugă ciupercile tăiate. Lasă-le pe foc timp de 6-7 minute.
După ce ciupercile și ceapa s-au călit, toarnă cafeaua în tigaie. În paralel, într-o altă tigaie, sotează spanacul în unt, adăugând sare și piper după gust. Pentru a prepara ouăle mollet (moi), fierbe-le pentru 4 minute într-o oală mică, apoi decojește-le sub jet de apă pentru a nu ciupi albușul. Poți să adaugi puțină sare și oțet - roșu sau alb - în apa în care fierb ouăle pentru a ușura procesul de decojire.

PREGĂTIREA SOSULUI

Topește untul, adaugă apoi ciupercile champignon și sotează-le timp de 5 minute. Adaugă laptele, sarea și piperul, apoi gătește totul la foc mic timp de 6-7 minute. Se poate adăuga un pic de apă, dacă este necesar.
După ce ciupercile au absorbit laptele, amestecă totul cu un blender vertical până ce obții un sos fin și cremos.

PREZENTAREA

Toarnă sosul de ciuperci champignon pe farfurie, apoi așază peste acesta câteva frunze de spanac astfel încât să formezi un mic „cuib” pentru ou. Aranjează ciupercile în jurul cuibului și presară piper și câteva picături de ulei de măsline. În final, pune cu atenție ouăle fierte.

Și iată - prânzul de Paște este gata!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod