Studiu: O treime dintre românii care pleacă vara în străinătate cumpăra vacanțele Early Booking, în rate

O treime dintre românii care pleacă vara la mare în străinătate își achită vacanțele în tranșe, direct la turoperator, cei mai mulți dintre aceștia fiind familii cu copii. Până la 31 martie au cumpărat deja sejururi pentru la vară în afara țării, prin programele Early Booking, aproape jumătate dintre turiştii români, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.

Din datele agenției, se poate estima că aproximativ 45% dintre turiştii care aleg sejururi pentru vara lui 2017 şi-au achiziţionat deja pachetele de vacanţă în primele perioade de reduceri Early Booking, adică până la 31 martie. Procentul a crescut considerabil în ultimii 5 ani, iar asta se datorează, pe de o parte, faptului ca touroperatorii se întrec în lansarea ofertelor First Minute şi Early Booking foarte devreme.



În plus, cei care cumpără pachetul din timp vor să se asigure că vor găsi exact sejurul dorit, având de ales din oferte felurite. Vacanţele se pot achita în mai multe tranşe, cu un avans ce variază între 25 euro/persoană în perioada First Minute (până la 31 decembrie), şi nu depăşeşte 30% în perioadele de Early Booking (de regulă, până la 31 martie). Restul contravalorii pachetului poate fi achitat în câte tranşe doreşte turistul, până la maxim 21 zile înainte de călătorie.

Din datele obtinute, se poate spune că 30% dintre turiști își plătesc vacanța în rate. În topul destinațiilor alese de către români pentru vacanțele de vară cumpărate până la 31 martie, conduce Antalya (mai bine de jumătate din sezon sunt pline avioanele, iar pentru multe plecări, cu precădere cele de la final de iunie, când copiii intră în vacanță,  pachetele disponibile sunt deja sold out), urmată de Insula Rodos, Insula Creta (pentru care Christian Tour a suplimentat unele plecari pentru mai-iunie din București și Cluj, pe fondul cererii foarte mari), Insula Zakynthos (tot pe fondul cererii mari s-au suplimentat unele plecari pentru mai-iunie din București și Cluj) și Insula Tenerife.

Topul destinaţiilor selectate pentru perioada Early Booking s-a modificat semnificativ în comparație cu ultimele sezoane.

Au apărut pe de o parte noi destinaţii charter care uşor, uşor, s-au impus în preferințele turiştilor români, iar un bun exemplu în acest sens sunt Insulele Mallorca sau Tenerife. Acestea au devenit atractive pentru turiştii români în primul rând datorită faptului că au fost conectate de România prin curse charter directe, accesibile din marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Cluj Napoca sau Timişoara. De asemenea, aceste destinaţii au devenit o alternativă viabilă la destinaţiile deja intens frecventate de români, cum sunt cele din Grecia sau Turcia.

Pe de altă parte, multe dintre destinaţiile celebre în sezoanele anterioare au fost suplimentate ca număr de chartere pentru acest sezon şi s-au adăugat, de asemenea, plecări din alte oraşe ale ţării.

Un exemplu în acest sens sunt destinaţiile Corfu sau Santorini, pentru care se înregistrează cereri crescute de la an la an. Perioada de reduceri Early Booking continuă şi în luna aprilie, existând hoteluri cu discounturi de până la 35-40% din tariful integral în sezon. În plus, pentru unele destinaţii, cum ar fi Antalya, Mallorca, Tenerife ori Gran Canaria, turiştii pot rezerva sejurul cu un avans de doar 100 euro/persoană.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod