Spectacol de înălțat zmee și ture cu bicicleta, in weekend la Breaza

Weekend-ul acesta, în stațiunea prahoveană Breaza va avea loc ediția a doua a Festivalului ” Cu bicicleta la Breaza”, eveniment  organizat la initiativa Centrului de Informare Turistică Breaza, în colaborare cu Asociația ”Adevarații Veloprieteni”. Cuib de liniște al unor artiști renumiți precum Mircea Eliade, Mihail Sebastian sau  Constantin Piliuță, renumită pentru cel mai curat aer din țară, pentru minunatele ii de Breaza și pentru casele cu arhitectura de valoare, Breaza se fixează de la an la an, tot mai clar și pe harta cicloturistică a României.


”Invităm turiștii, adulți sau copii, pe 1 și 2 iulie, să descopere stațiunea Breaza ca destinație de vacanță cu bicicleta, atât pentru ciclismul pe asfalt cât și pentru off-road. Prin activitățile pe care le vom desfășura sâmbătă și duminică vrem să subliniem importanța mișcării și a sportului în aer liber”, declară Ramona Niță, director al Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Breaza.

Sâmbătă, pe lângă tura de bicicletă ce se va desfășura pe un traseu cu o lungime de 11 km și diferență de altitudine de 287 m,  turiștii  se vor putea bucura, într-unul din cele mai frumoase puncte de belvedere din Breaza, de un spectacol de înalțat zmee.
Fiecare participant va primi un kit cu zmeu pe care va trebui să îl monteze și să îl înalțe. Zmeele sunt oferite de Centrul de informare și promovare turistică din Breaza și vor rămâne participanților. De asemenea,  iubitorii de cross- country vor avea ocazia sa-și etaleze bicicletele și să exerseze pe dunele de iarbă de la locul de popas.

În cea de a doua zi a evenimentului se va desfășura un concurs care include mai multe probe: abilități velo, orientare cicloturistică, legislație și recomandări velo.
Acestă zi se dorește să fie una în spirit educațional, competițional dar și cu multă interacțiune între participanți. Toți participanții vor primi kit-uri surpriză, vor fi acordate premii, iar intrarea este gratis. Anul trecut, cu ocazia primei ediții a evenimentului ”Cu bicicleta la Breaza” au fost inaugurate și marcate primele trasee oficiale de cicloturism de pe Valea Prahovei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod