Sondaj - Instalațiile de lumini și bradul, printre preferințele românilor de sărbători

Peste 84% dintre români asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul și instalațiile de lumini, iar 78% ascultă muzică specifică acestei perioade, potrivit unui studiu realizat de compania ELBI Electric & Lighting, înaintea lansării în România a celei mai noi game de produse de iluminat festiv ERSTE.
Din sondaj mai reiese că 72% dintre români aleg să-și petreacă timpul liber cu cei dragi în perioada sărbătorilor, 15 procente îți fac planuri pentru petreceri și activități de iarnă în aceast interval de timp, iar 13% dintre respondenți preferă să se odihnească. 

Românii din zona Bucovinei sunt cei mai atașați de sărbătorile de sfârșit de an, majoritatea spunând că cel mai important e timpul petrecut cu cei dragi (93%), datinile (85%) și instalațiile de lumini (78%).În topul preferințelor în funcție de vârstă, persoanele de peste 65 de ani preferă să stea cu cei dragi (93%), să asculte muzică specifică perioadei de sărbători (100%) și bradul (94%).
În schimb, tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani, preferă activitățile de sărbători precum:  împodobirea bradului (94%), instalațiile de lumini (85%) și timpul petrecut cu cei dragi (72%). 

Oamenii care trăiesc la orașe asociază sărbătorile de sfârșit de an cu bradul (93%) și timpul petrecut cu cei dragi (73%), iar cei din mediul rural preferă bradul și instalațiile de luminii în aceeași proporție (89%).Se constată o diferență și între femei și bărbați atunci când vorbim de preferințele specifice acestei perioade.
Femeile preferă bradul (92%) și muzica de sărbători (79%), pe când bărbații preferă instalațiile de lumini și bradul (89%).Studiul a fost realizat în perioada 18 septembrie – 19 octombrie 2017 pe un eșantion de 670 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 - 65 de ani, din toate regiunile țării. 

Unele întrebări au avut variante multiple de răspuns. 
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod