Sinteza romanului “Femeia la 40 de ani. Pe Facebook” – Adriana Ungureanu

Poate viata incepe la 40 de ani? Da, Alma, eroina cartii, este dovada vie ca, pentru o femeie, nu numai ca viata nu se termina odata cu venirea varstei de 40 de ani, dar, poate renaste.
Daca Balzac a spus ca femeia se afla in deplinatatea feminintatii la 30 de ani, se cunoaste pe sine si stie ce vrea,  la 40 de ani, eroina cartii, este gata sa faca o turnura de 180 de grade si sa puna accent pe acele lucruri care o implinesc. Si cum schimbarea este un proces, dureros de multe ori, nici Almei nu-i este usor sa renunte la vechile obiceiuri, mod de a fi si de a se raporta la altii. Se uita in interiorul ei si la lucrurile care ii plac cu adevarat, care i-au placut dintotdeauna, dar pe care, din anumite motive - cum ar fi viata de familie, viata de femeie de afaceri - nu a avut timp sa se dedice sau sa le constientizeze.


Un mare rol in schimbarea vietii Almei il joaca si reteaua sociala  Facebook.
Aici Alma descopera o lume intens incarcata social in care se simte in largul ei. Datorita retelei sociale ajunge sa reia legatura cu oameni pe care nu-i mai vazuse de mai bine de douazeci de ani, isi organizeaza diverse activitati profesionale, isi gaseste un job. Si tot pe Facebook cunoaste o persoana misterioasa de sex masculin care se recomanda drept "libanez". Usor - usor, intre cei doi se infiripa o idila, iar Alma are o mare surprinza cand decopera cine este de fapt libanezul...

Alma va trece printr-un divort, care o lasa sleita de forte, dar asta se intampla spre finalul cartii, care se indreapta spre esoteric.
Alma ajunge sa-si indeplineasca visul, pare multumita si echilibrata inclusiv in relatia cu fostul ei sot , intelege sansa unei iubiri, care devine tot mai evident ca a existat dintotdeauna, dar din pacate imposibila….

Cine e Adriana Ungureanu?

Drumul de la antreprenor in domeniul textilelor la Master Practitioner NLP, de la absolventa de facultate acum 20 de ani la doctoranda in Economie si Afaceri Internationale in prezent sau de la comunicare parinte-copil la autor de carte pare a fi strabatut de Adriana Ungureanu cu viteza luminii.

Desi aparent simplu, fara obstacole, trecerea de la o destinatie la alta a insemnat multa truda, rabdare, dedicatie si specularea unor oportunitati oferite cu generozitate de viata.

Odiseea schimbarii este departe de a se fi incheiat.
Si-a propus sa devina romancier si lucreaza intens la asta. In prezent este in lucru un al doilea roman, pentru ca de curand a semnat un nou contract cu editura.

Fiecare activitate pe care o desfasoara Adriana Ungureanu, reprezinta sansa de a-si valorifica pasiunile si de a-si manifesta dragostea pentru oameni.

Mai multe detalii pe www.adrianaungureanu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod